Autoritățile au stabilit în urmă cu ceva timp că osemintele găsite în curtea lui Dincă și analizate ar fi ale Alexandrei Măceșanu, însă nu se știa nimic concret. Astfel, aceștia au decis să o considere pe Alexandra moartă. Familia adolescentei susține încă că Alexandra este încă în viață și urmează să depună plângere penală pe numele medicului de la INML care a semnat actul ce confirmă decesul fetei, în lipsa unui cadavru.

În timp ce familia disperată încearcă să afle adevărul, Dincă este cu un pas mai aproape de libertate. Acesta va ajunge în fața procurorilor pentru a da o nouă declarație despre Luiza Melencu. Există posibilitatea ca Dincă să fie trimis în judecată doar pentru uciderea Alexandrei Măceşanu, iar cercetările să continue în cazul dispariţiei Luizei Melencu.

Acum câteva zile Gheorghe Dincă a depus o cerere la arestul Capitalei prin care solicita să fie reaudiat susținând că declarația sa privind uciderea Luizei Melencu a fost una falsă și că de fapt nu a omorât-o pe fată. Mama Luizei a fost citată la DIICOT după declarațiile făcute de Dincă.