Conform articolului 23 alin. (5) din Constituție și a articolului 246 , alin (4) din Codul de Procedură Penală, „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”.

Gheorghe Dincă a fost arestat peventiv în data de 27 iunie și ulterior, mandatul a fost prelungit de mai multe ori. Dacă acesta nu este trimis în judecată până la data de 27 ianuarie 2020, Dincă va fi eliberat.

„Sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an”, declara Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT, pe 27 noiembrie. Anunțul s-a dovedit a fi unul prea optimist, pentru că DIICOT nu a finalizat încă ancheta, astfel că momentul trimiterii lui Gheorghe Dincă în judecată se amână, precizează surse judiciare pentru stiripesurse.ro.

Gheorghe Dincă este principalul suspect în cazul de la Caracal. Acesta a fost arestat preventiv pentru trafic de minori și viol. În acest caz Luiza Melencu a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie iar Alexandra Măceşanu în luna iulie. Dincă a fost identificat abia pe 26 iulie, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea.