Mai mulți bani la pensie! Simona Bucura Oprescu a explicat că noua lege a pensiilor va fi pusă în aplicare din luna septembrie. Potrivit ministrului, acest lucru nu se va întâmpla etapizat.

Românii vor primi mai mulți bani la pensie

Aceasta a subliniat că românii vor beneficia de recalculare. Fiecare talon va prezenta punctele de contributivitate, de stabilitate și perioadele asimilate.

Simultan, ministrul a oferit și asigurări, punctând că „nicio pensie nu va scădea”. Conform noii legi, va fi menținut cuantumul cel mai favorabil, a explicat Simona Bucura Oprescu.

„Răspunsul meu este ferm și clar: avem o lege a pensiilor care va fi pusă în aplicare exact așa cum este, nu etapizat, iar da, începând din luna septembrie, fiindcă pensiile se plătesc lună pe lună, românii vor beneficia de recalculare. În septembrie vine talonul cu pensia mărită. Pe fiecare talon vom avea punctele de contributivitate, de stabilitate și pentru perioadele asimilate.

Fiecare român, fie că discutăm despre pensiile pe care le primesc pe card sau de la poștaș, fie că sunt taloane roșii, fie că sunt taloane mov, vor avea noile taloane iar în baza acestora vor vedea românii că vor avea, în cea mai mare parte, pensii mai bune. Oricum, nicio pensie nu va scădea. Conform noii legi, va fi menținut cuantumul cel mai favorabil”, a declarat Simona Bucura Oprescu la România TV.

Noua Lege a Pensiilor a fost promulgată de președintele României

Anterior, aceasta a subliniat că probabilitatea ca vârsta de pensionare să crească este foarte mică. Ea a reamintit că vârsta de pensionare este stabilă. Totodată, nu va creşte nici arbitrar, nici ad-hoc, nefiind în „pixul unui ministru, al unui Guvern”.

Creşterea vârstei de pensionare se va decide în funcție de speranța de viață din România.

„Creșterea vârstei de pensionare este un mecanism în care, dacă speranţa de viaţă nu creşte o lună, vom rămâne la aceeaşi vârstă de pensionare. În prezent, speranţa de viaţă în România este la bărbaţi 70,4 ani bărbaţi, iar la femei 78 de ani. Probabilitatea ca vârsta de pensionare să crească este foarte mică”, a declarat ea pentru România TV.

Simona Bucura Oprescu a reamintit că noua lege a pensiilor nu se adresează doar pensionarilor, ci și angajaților actuali. Prin noua lege a pensiilor, cetățenii români vor beneficia de puncte de stabilitate în plus, ceea ce, pentru o vechime în muncă mai mare de 25 de ani, îi va ajuta să aibă o pensie mai bună.