Austria a cumpărat bocanci noi din România pentru soldații săi

Austria vs România. Guvernul de la Viena a cumpărat bocanci noi de luptă pentru armata austriacă.

Modelul bocancilor de luptă a fost proiectat în Austria și produs în România, în ciuda tensiunilor diplomatice dintre cele două state apărute din cauza spațiului Schengen. Au fost comandate 35.000 de perechi noi. Bocancii de luptă vor servi soldaților austrieci până-n 2025 (vezi la finalul articolului cum arată).

Ministrul Apărării din Austria, Klaudia Tanner, le-a oferit luni, 27 noiembrie 2023, soldaților austrieci noii bocanci. Primii bocanci vor fi purtați de soldații austrieci din cadrul Batalionului 35 Panzergrenadier.

„Siguranța soldaților noștri este prioritatea noastră principală, iar achiziționarea noilor bocanci de luptă este un pas în continuare în această direcție. Cu noile ghete de luptă, nu investim doar în protecția soldaților noștri, ci și în performanța și pregătirea lor operațională.

Ei își pot îndeplini sarcinile în mod eficient și în siguranță doar cu echipamente optime”, a declarat, luni, Klaudia Tanner, relatează portalul de știri OTS.

Klaudia Tanner
Klaudia Tanner (SURSA FOTO: Wikipedia)

Firma din România a câștigat 4,9 milioane de euro

Modelul noilor bocanci de luptă a fost realizat de firma austriacă Rukapol, însă au fost realizați de o firmă românească din motive financiare. O pereche de bocanci de luptă coste 140 de euro. În total, cele 35.000 de perechi noi au costat 4.900.000 de euro.

Faptul că noile ghete de luptă ale armatei austriece au fost produse în România a stârnit un val de critici în mediul online. Totuși, oficialii austrieci le-au explicat oamenilor că au luat această decizie din motive financiare. Firmele austriece ar fi cerut mai mulți bani.

„Unii experți în încălțăminte critică faptul că noul bocanc de luptă al Armatei Federale este produs în România.

Vă rugăm să numiți o companie care ar fi produs un bocanc în această cantitate și la acest preț, în Austria?”, a scris purtătorul de cuvânt al armatei austriece, Michael Bauer, pe contul lui de Twitter.