În urma apariţiei în spaţiul online a unui mail intern adresat angajaţilor ING Tech România, în care aceştia sunt anunţaţi că vor trebui să lucreze de acasă în perioada 11 – 16 martie, din cauza unui caz confirmat de coronavirus, instituţia bancară a venit cu următoarele precizări, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

Cazul este asimptomatic şi se află în carantină

“ING Tech are sediul intr-o locatie diferita fata de sediul central ING Bank in Bucuresti. Cazul este asimptomatic si se afla in carantina, asteptand o noua testare.

Conducerea ING Tech a decis ca, incepand de astazi, 11 martie, toti cei 850 de angajati sa lucreze de acasa si sa inchida birourile pentru igienizare pana, cel putin, luni, 16 martie. In functie de evolutia situatiei, se vor decide pasii urmatori, alaturi de Directia de Sanatate Publica si autoritatile statului.

In ceea ce priveste ING Bank, s-au aplicat o serie de masuri de precautie conform planului de Business Continuity, iar optiunea de work from home este disponibila angajatilor sai. Serviciile bancii se desfasoara normal, neexistand nici un impact asupra activitatii bancii si interactiunilor cu clientii. Planurile de continuitate de business sunt elaborate si vor fi activate in functie de evolutia evenimentelor, astfel incat serviciile bancii sa nu fie afectate.

Atat in ING Bank cat si in ING Tech oamenii ramam prioritatea noastra principala si vom lua toate masurile necesare pentru a-i proteja.”