S-a deschis dosar penal pe numele bărbatului de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii Prev de art 352 CP.

Se pare că bărbatul este, de fapt, Nelu Lupu, fost comisar șef și fost adjunct al Poliției Capitalei. De asemenea și soția acestuia este confirmată deja cu coronavirus. Femeia este o angajată a policlinicii Ministerului de Interne. În ceea ce o privește pe nora bărbatului, aceasta este gravidă și lucreză în cadrul Direcției Resurse Umane din cadrul Primăriei Capitalei. Nepotul de 3 ani este și el infectat cu virusul ucigaș. Așadar, atât Internele, cât și PMB figurează pe lista instituțiilor infestate cu noul coronavirus.

Potrivit jurnalist.ro, bărbatul ar fi mințit autoritățile când a spus că nu a fost plecat din țară. Informațiile recent lansate în spațiul public arată că venise pe 26 februarie din Israel, locul unde se pare că ar fi contactat boala.

Potrivit CV-ului său, Nelu Lupu a fost doctorand la Academia de Poliție Al. I. Cuza și are un master în integrare europeană.

Ce alte funcții a mai deținut în Poliție Nelu Lupu:

2006 – 2010 – Şeful Poliţiei Sectorului 3
2002 – 2006 – Şeful Poliţiei Sectorului 4
2001 – 2002 – Adjunctul Şefului Poliţiei Sectorului 4
1997 – 2001 – Şeful Secţiei 15 Poliţie
1995 – 1997 – Şeful Serviciului Ordine Publică – Secţia 15 Poliţie
1990 – 1995 – Şeful Biroului Ordine Publică – Secţia 15 Poliţie

Ancheta pentru a stabilit că bărbatul a acesta a împărțit mărțișoare în data de 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4.

Raed Arafat vine cu declarații

Raed Arafat a declarat la Parlament că: „Persoana a venit din altă ţară decât Italia. Ştim că a venit din Israel, nu este un secret, care este o ţară mai puţin afectată. Ancheta epidemiologică va stabili ce s-a întâmplat. Acesta este motivul pentru care colegii de la Gerota l-au luat ca şi caz total în afara definiţiei de caz, pentru că definiţia de caz este să vii dintr-o zonă serios afectată (…) şi Israel nu este printre aceste ţări. Dar acum trebuie să se stabilească dacă a fost posibilă infecţia de acolo, că sunt câteva cazuri, poate în avion, poate în altă parte, ancheta epidemiologică va stabili. Medicii nu au suspicionat acest lucru, nefiind sub definiţia de caz, că altfel însemna să testezi absolut fiecare caz. Deci, la un moment dat, după discuţii cu un coleg de la Spitalul „Matei Balş”, dar aceste informaţii trebuie verificate, am înţeles că s-a făcut iniţial un test de gripă negativ şi atunci cineva a recomandat să facă şi testul COVID şi atunci s-a făcut”.

Se lasă cu dosare penale

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a anunţat, marţi, că Poliţia a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false în cazul bărbatului de la Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală, depistat pozitiv cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.