Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, la Cotroceni, o declarație privind prezența sa la summitul NATO de la Londra. La încheierea declarației oficiale, răspunzând întrebărilor venite de la jurnaliști, Iohannis a abordat chestiunea defrișărilor ilegale.

”Personal îmi doresc să mă implic foarte mult, pentru că tăierile ilegale de pădure trebuie stopate”, a declarat Klaus Iohannis.

”Nu mi-am schimbat poziția. Eu sunt, cam de când mă știu, un adept al protejării pădurilor. Am discutat azi mai mult de o oră, împreună cu Premierul și Ministrul Mediului, această chestiune”, a completat el.

Victimă a fake news

”Datele sunt de speriat. Cantitatea de lemn tăiată ilegal o egalează pe cea tăiată legal. E nevoie de politici, la nivel de minister, de măsuri și de soluții”, a precizat Președintele.

”Am discutat inclusiv în CSAT această chestiune, am avut și o hotărâre în acest sens, dar PSD nu a fost de acord cu aplicarea ei. PSD-ul a jucat mereu cu cealaltă parte. Acum, că au trecut alegerile, pot să spun că PSD au lansat fake news în ceea ce mă privește și chestiunea în cauză”, a mai spus Klaus Iohannis.