Codrin Ștefănescu reacționează după ce eliberarea lui Dragnea a fost respinsă

Codrin Ștefănescu susține că „lumea începe să înţeleagă că Liviu Dragnea este deţinut politic” iar eliberarea fostului șef PSD o să întârzie deoarece „cineva nu îl vrea liber”.

„Avocaţii i-au prezentat aspectul legalităţii eliberări sale şi i-au transmis ideea că 100%, conform legii, va fi eliberat, după ce a avut câteva hotărâri judecătoreşti în sensul acesta. A fost o instanţă care a decis că i s-au încălcat drepturile şi libertăţile, dreptul la sănătate, la muncă, a fost abuzat şi i-a oferit 49 de zile suplimentare pentru eliberare. A fost o comisie de eliberare, la penitenciar, care este condusă de un judecător, un magistrat care a decis, în unanimitate, că trebuie eliberat, că îndeplineşte toate condiţiile legale.

Prin urmare, instanţa de aici trebuia doar să ia act, conform legii, de deciziile altor magistraţi pe această speţă. În momentul în care tu nu iei act şi anulezi deciziile celorlalţi magistraţi în această speţă… În momentul în care tu nu iei act și anulezi deciziile, în mod foarte clar miroase de la o poştă că există nişte presiuni în sensul ăsta”, a spus Codrin Ștefănescu pentru, conform dcnews.ro

Au trecut doi ani de când a fost închis

De asemenea, Ștefănescu a mai spus că Dragnea „este supus unor abuzuri şi ilegalităţi inimaginabile într-o democraţie”.

„Liviu Dragnea este supus unor abuzuri şi ilegalităţi inimaginabile într-o democraţie, clipa de clipă, moment de moment. Oamenii au văzut, în ultima perioadă, că se recuzează instanțe, se ignoră decizii judecătoreşti, se interpretează legi, se calcă în picioare toate principiile morale şi de drept constituțional. Oamenii au văzut, între timp, în ultimii doi ani, şi ce i s-a întâmplat lui în închisoare. Ba a fost bănuit că este bolnav de Covid, că a avut un deținut bolnav în cameră – a stat luni de zile la spitalul Jilava, l-au transferat, l-au ţinut în cameră. L-au scos de la muncă în mod abuziv, l-au pedepsit că a dat un interviu unui jurnalist, nu a avut drept la pachet o perioadă, nu a avut drept la vizită, nici măcar să își cumpere un pachet de țigări de la magazinul penitenciarului, conform legii. Liviu Dragnea a fost supus unui regim total nedemocratic, ca pe vremea lui Stalin.

Toată lumea începe să înţeleagă că Liviu Dragnea este deţinut politic, că se face orice este posibil pentru a i se îngrădi dreptul la libertate, conform legii, deşi a făcut nu fracţia, ci mama fracţiei legale pentru a ieşi. A trecut deja de doi ani de pușcărie, trebuia să fie de mult eliberat şi iată că toate lucrurile astea se întârzie pentru că cineva nu îl vrea liber”, a completat acesta.

Lipsa de reacție din partea conducerii noului PSD

Mai apoi, Codrin Ștefănescu a spus că este „șocat” de „lipsa de reacție din partea conducerii noului PSD”.

„Pe mine mă şochează lipsa de reacție din partea conducerii noului PSD, din partea lui Ciolacu, Grindeanu, Stănescu, Dîncu, oameni care se bucurau, se gudurau şi stăteau în faţa lui şi se uitau la el ca la Dumnezeu. Erau fericiţi că respiră aerul din aceeaşi cameră. Sunt oameni care îi datorează lui Liviu Dragnea tot: cariera politică, funcţiile de parlamentari, faptul că există în spaţiul politic. O asemenea laşitatea şi o asemenea lipsă de reacţie mă determină să cred că nouă conducere a PSD este la fel de #rezist ca rezistenţii ăştia care conduc Ministerul Justiţiei, acum, cu domnul Stelian în frunte. Atunci, bineînţeles că devine horror situaţia.

În momentul de faţă, reacţia vizavi de aceste abuzuri şi aceste lucruri foarte dubioase o au românii, marii jurnalişti care scriu editoriale, o aveţi voi, presa, însă nu o au tocmai cei care ar fi trebuit să ia poziţie în sensul ăsta.  Adică, tu, conducerea PSD, vezi că marii jurnalişti ai României au o opinie, spun că este ilegal, că este incredibil ce se întâmplă, se încalcă toate normele, creăm precedent după precedent planetar în România, vezi că pe toate posturile de TV intervin jurişti, avocați, judecători din Asociaţia Magistraţilor din România, foşti judecători şi procurori din aceste asociaţii care dau un punct de vedere…. Şi, cu toate acestea, noua conducere a PSD tace mâlc, precum peştele ascuns în nămol”, a conchis Ștefănescu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea