Liviu Dragnea mai are o șansă la eliberare condiționată!

Potrivit celor spuse de avocatul lui Liviu Dragnea, judecătorul de la Tribunalul București a încercat să obțină de la acesta o declarație prin care își asumă vinovăția.

„În situația în care se va accepta cererea de strămutare, această decizie de astăzi va fi desființată de drept, conform legii și are o nouă șansă de a cere eliberarea condiționată la un alt tribunal. Nu știu să vă spun la ce tribunal se va judeca pentru că în această situație nu îți alegi instanța la care vei fi trimis”, a declarat Flavia Teodosiu.

Îndeplinirea termenilor de eliberare condiționată

De asemenea, avocata a punctat că i-a spus judecătorului că este vorba „ despre eliberarea condiționată și îndeplinirea termenilor de eliberare condiționată”.

„Știți care este problema? De data asta chiar m-a surprins judecătorul pentru că a vrut să smulgă de la domnul Dragnea o declarație de genul da, recunosc, mă simt vinovat, asta în condițiile în care el a pledat nevinovat până la final. Practic, ieri judecătorul asta a vrut să audă din gura domnului Dragnea vai, recunosc, sunt vinovat.

Eu i-am explicat judecătorului că nu mai suntem la instanța de fond și nu poate fi judecat pentru faptă, aici fiind vorba despre eliberarea condiționată și îndeplinirea termenilor de eliberare condiționată”, a completat avocatul lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea rămâne în închisoare

În cursul zilei de miercuri, Liviu Dragnea se apăra în fața judecătorilor suținând că pe toată perioada detenției nu a avut un comportament jignitor şi că, de fapt, a „cerşit” cursurile la care voia să participe.

Întrebat de judecători dacă a înțeles de ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider PSD a spus că ”a înțeles perfect.

Sursă foto: Dreamstime