Gândul a obținut contestația DNA, potrivit căriea Liviu Dragnea nu ar trebui încă să fie eliberat din închisoare. Amintim faptul că fostul lider al PSD va afla în cursul zilei de joi dacă va fi sau nu eliberat de la Penitenciarul Rahova, fix la doi ani de când a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Tootdată, Tribunalul București a dezbătut cererea lui de eliberare condiționată și a anunțat că va lua o decizie în 27 mai.

În ceea ce privește precizările procurorilor DNA, potrivit acestora Liviu Dragnea nu ar trebui să fie eliberat deoarece „nu a reușit să demonstreze că pe parcursul perioadei de timp executate și-a îndreptat atitudinea către normele de conviețuire socială și ordinea de drept”, arată procurorii DNA în documentul obținut de sursa citată.

Cât mai are de stat Liviu Dragnea în închisoare

În același timp, potrivot documentului DNA, instanța de judecată consideră că perioada în care Liviu Dragnea și-a efectuat pedeapsa nu a fost suficientă pentru ca persoana condamnată să-și însușească, în totalitate scopul preventiv și educativ al pedepsei, astfel ca în viitor să nu mai comită și alte fapte de natură penală, respingând cererea de eliberare condiționată fixează un termen de maxim un an în care condamnatul să-și intensifice eforturile în ceea ce privește formarea unei atitudini de respect față de valorile sociale și ordinea de drept, potrivit documentului DNA.

Totodată, instața consideră că fostul lider al PSD mai are nevoie de o perioadă în spatele gratiilor pentru ca scopul pedepsei să fie dus l a capăt. „Instanța a mai apreciat că scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea patentului. Astfel, raportat la funcția de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetățean trebuie să fie conștient de consecințele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale”, se mai arată în document.

Există și un alt motiv pentru care procurorii DNA nu vor eliberarea lui Dragnea atât de devreme. Este vorba despre interviul pe care fostul lider al PSD a l-a acordat anul trecut fostei sale consiliere, prin Skype. În acest context, procurorii consideră că interviul acestuia este rezultatul unor ”imixtiuni politice”.

Procuroii mai spun că atitudinea acestuia nu s-a schimbat și încă trebuie observat că acesta nu și-a asumat în niciun fel hotărârea de condamnare (la pedeapsa închisorii cu executare) apreciind că acasta este rezultatul unor imixtituni politice(în cursul interviului acordant anul trecut pentru care petentul a fost și sancționat).

Amintim faptul că în perioada iunie 2019-iunie 2020, Liviu Dragnea a lucrat aproape 130 de zile în garajul penitenciarului, iar din februarie 2021 muncește la spălătorie.