Şeful CNAIR subliniază impactul benefic pe care îl va avea A0 asupra traficului din Bucureşti

Veste excelentă referitoare la traficul din Bucureşti şi zona limitrofă.

Totul are legătură cu construcţia noii Autostrăzi A0, ce va înconjura Capitala. CNAIR a explicat că întreg traficul de tranzit ce vine de la Nădlac şi ajunge la Constanţa va circula pe viitor pe A0.

Astfel, Capitala şi zonele din apropiere nu vor mai fi afectate. Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a subliniat că se va ajunge aşadar la o reducere considerabilă a timpilor de parcurgere a distanţelor în Bucureşti.

„E cert un lucru, tot ce înseamnă traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanţa va circula acum pe această autostradă, astfel încât Bucureştiul şi zona limitrofă lui nu va mai fi afectată, ceea ce înseamnă o reducere considerabilă a timpilor de parcurgere a distanţelor în Bucureşti”, a afirmat şeful CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Semiinelul de sud al Autostrăzii A0 urmează să fie dat în folosinţă până la mijlocul lui 2024, dacă totul decurge normal. Se va circula astfel pe toţi cei 51 km de autostradă din sudul Capitalei.

Acest semiinel sudic al A0 va face, anul viitor, legătura directă între Autostrada A1, care merge spre Piteşti, şi Autostrada A2, care se termină la Constanţa.

Pentru semiinelul nordic mai avem însă de aşteptat. Şoferii vor putea circula pe jumătatea nordică a A0 de-abia în 2026.

Ce tronson din A0 se va deschide chiar anul acesta?

Şeful CNAIR a venit miercuri, 15 noiembrie, cu mai multe detalii legate de stadiul lucrărilor. Lotul 2 este aproape finalizat şi acolo se va putea circula încă din 2023, spune Cristian Pistol.

„Avem două loturi la care am semnat contractele anul acesta, care acum se află în faza de proiectare, iar celelalte două contracte vorbesc de lotul 2, este aproape finalizat.

Urmează să participăm la darea în circulaţie în acest an, iar pe lotul 4 este acel nod scurt dar care reprezintă un viaduct, unde urmează să începem lucrările.

Avem faza de proiectare finalizată mai aşteptam la un acord de mediu. Acolo vorbim de o zonă protejată Natura 2000, urmează să fie emis şi acest aviz”, a declarat Cristian Pistol.

Cum arată acum vechea Centură a Capitalei?

Nu a fost uitată nici vechea Centură a Capitalei. Despre acestea, şeful CNAIR a reamintit că s-au făcut investiţii masive în ultima perioadă.

Au fost deschise mai multe pasaje. Ce mai este de făcut pentru fluidizarea traficului pe Centură?

„S-au finalizat toate pasajele denivelate, Mogoşoaia Domneşti, Olteniţa şi Berceni. (…)

Am rămas dator cu lotul acela reziliat de la DN2 -A2, care trebuie modernizat cu Pasajul de la Cernica, în zilele următoare lansăm procedura din nou de execuţie”, a indicat Cristian Pistol.