Marți, Cristian Pistol a efectuat verificări pe șantierul lotului 2 Vidra-Bragadiru al Autostrăzii A0 Sud și a afirmat că  antreprenorul „este bine mobilizat şi lucrează intens” la suprastructura drumului, la parcări şi la pasajele care supratraversează autostrada.

Stadiul fizic al șantierului a depășit 80%

Directorul CNAIR a spus că termenul pentru darea în circulație este luna octombrie a acestui an.

„Pe podul peste DN5 se montează deja hidroizolaţie şi parapete. Peste pasajul peste CF 1 Decembrie a fost aşternut deja asfalt. Stadiul fizic în şantier a depăşit 80%. Am cerut ca lucrările să respecte normele de calitate pentru a nu avea probleme ulterioare în exploatare”, a scris acesta pe Facebook.

Acesta a mai precizat că reprezentanţii constructorului turc Alsim Alarko au dat asigurări că folosesc cele mai bune soluţii, deoarece nu doresc nici ei sa aibă probleme în perioada de garanţie.

„Termenul pentru deschiderea circulaţiei este luna octombrie, au dat asigurări reprezentanţii constructorului”, a conchis directorul CNAIR.

Noi spații de servicii pe A1

Vă amintim că la începutul acestei luni, Cristian Pistol a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care spune că au fost deschise noi spații de servicii pe A1.

În mesajul publicat pe rețelele de socializare, șeful CNAIR arată că două noi spații de servicii au fost deschise pe A1, mai precis pe tronsonul Timișoara – Lugoj.

”Două noi #spațiideservicii moderne sunt deschise de astăzi pe #A1! Acestea reprezintă rezultate concrete ale Strategiei pentru dotarea, operarea și întreținerea acestor spații de pe rețeaua rutieră de mare viteză din #România”, arată Cristian Pistol într-un mesaj pe Facebook.

Șeful CNAIR a vorbit și despre modernizările care au avut loc, precizând că numărul locurilor de parcare pentru autoturisme trece de 190. Acestea nu sunt singurele modernizări care au avut loc, iar Cristian Pistol le-a enumerat pe toate.

”Cele două spații de servicii sunt amplasate pe tronsonul #Timișoara – #Lugoj, km. 481+646 (stânga și dreapta), în zona localității #Recaș și au o serie de dotări adaptate cerințelor moderne:

-192 de locuri de parcare pentru autoturisme (96 pe Calea 1 și 96 pe Calea 2);

-8 locuri de parcare pentru autoturismele deținute de persoane cu dizabilități (4 pe Calea 1 și 4 pe Calea 2);

-60 de locuri de parcare pentru camioane (30 locuri pe Calea 1 si 30 locuri pe Calea 2);

-4 locuri de parcare pentru autocare (2 locuri pe Calea 1 și 2 locuri pe Calea 2);

-2 zone dotate cu aspirator, fiecare având câte două locuri pe fiecare Cale;

-8 locuri pentru încărcarea vehiculelor electrice (4 locuri pe Calea 1 si 4 locuri pe Calea 2);

-2 stații pentru carburanți (câte una pe fiecare sens de mers);

-2 stații pentru alimentarea cu GPL (câte una pe fiecare sens de mers);

-2 spații comerciale (câte unul pe fiecare sens de mers);

-2 zone tip Snack bar (câte unul pe fiecare sens de mers);

-2 zone cu toalete publice (câte una pe fiecare sens de mers)”, mai arată șeful CNAIR.