Clotilde Armand este făcută K.O.! Propriile-i mașinațiuni împotriva societății se salubrizare Romprest i-ar putea aduce urmărirea penală.

Totul pleacă de la o notă de constatare făcută de ANRSC, pe care primărița a invocat-o prezentând exact pe dos ceea ce se scria în document.

Clotilde Armand este făcută K.O.! ANRSC e de partea Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat ieri că a solicitat Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) ridicarea licenţei companiei Romprest.

Dar, supriză. ANRSC anunță că Romprest are tarifele legale, scrie evz.ro.

Nu este prima oară când primarul invoca ANRSC, în speță o notă de constatare a Autorității întocmită după un control al acesteia din luna martie a anului curent.

În refuzul primarului Sectorului 1 de a achita contravaloarea unor facturi restante către Romprest este menționat că plata nu se face pentru că ”tarifele sunt nelegale”, potrivit concluziilor ANRSC.

Romprest a cerut clarificări de la ANRSC

Doar că pasajul la care face referire primarul NU există în nota de control. Dimpotrivă, există unul, contrar:

”În ceea ce privește tarifele practicate de societatea ROMPREST, echipa de control NU a menționat nelegalitate la nivelul tarifelor aprobate de Primăria Sectorului 1 prin HCL 113/1.04.2019 de modificare a tarifelor pentru activitatea de salubrizare…”

Precizarea ANRSC vine la solicitatea Romprest, care a cerut în mod expres Autorității nota de control.

În urma celor constatate, respectiv modul abuziv în care a fost deturnată și folosită Nota ANRSC, Romprest anunță că va sesiza organele penale.

Primăria, bună de plată

Trebuie precizat faptul că o altă înfrângere dureroasă a suferit Clotilde Armand în scandalul gunoaielor, reprezentanta USR băgând primăria pe care o administrează în executare silită.

Instanța a decis că datoriile către Romprest trebuie plătite, hotărârea fiind fără cale de atac.

Magistraţii au decis că Primăria Sectorului 1 este executată silit şi nevoită să plătească restanţele către Romprest.

”Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, este decizia Judecătoriei Sectorului 1.