Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este încrezător că semnăturile pentru demiterea lui Clotilde Armand din funcția de primar al Sectorului 1 vor fi strânse. Totodată, el a subliniat faptul că până în prezent au fost deja strânse 20.000 de semnături, ținta finală fiind 60.000.

„Sunt peste 20.000 de semnături, noi estimăm să strângem 60.000 de semnături. Am avut o discuţie şi cu preşedinta organizaţiei de Bucureşti, cu doamna Gabriela Firea, se va implica direct în această coordonare. Am făcut solicitări şi de corturi. După deciziile pe care o să le luăm la începutul săptămânii, vom tura absolut toată acţiunea”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liderul PSD a mai adăugat că decizia de a strânge semnături pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand vine în contextul în care acesta nu a mai dorit să aștepte o decizie finală a magistraților.

El a subliniat faptul că fost certat de CSM pentru declarații publice și nu se așteaptă ca un magistrat să ia o decizie prea curând referitoare la situația din Sectorul 1. Ciolacu a amintit de la evenimentul de la Biroul Electoral din Sector unde sacii de voturi și documentele erau cărate, imaginile fiind filmarte.

Marcel Ciolacu nu mai așteaptă răspunsl CSM

În acest context, liderul PSD nu înțelege de ce democrația trebuie să sufere când imaginile sunt destul de clare.

„Am văzut şi eu astăzi că am fost certat de CSM, de Secţia procurorilor, pentru declaraţii politice, pentru că am declarat că nu mai aşteptăm o decizie a unui magistrat şi vom porni să o demitem pe doamna Clotilde. Îmi pare rău, dar nu sunt unul dintre politicienii care a discutat vreodată orice decizie a vreunui procuror sau judecător şi am şi spus că nu voi face niciodată acest lucru. Acea declaraţie a venit în contextul că prima oară am declarat că susţinem orice acţiune cetăţenească fiindcă nu avem o decizie a unui magistrat.

Dar după ce am văzut cu toţii filmele, ce s-a întâmplat în Biroul Electoral de Sector unde erau neamuri, candidaţi, membri ai Biroului sau nemembri, toţi de-a valma, activişti, cu sacoşe, cum luau din saci, cum plecau cu documente şi mă adresez şi CSM şi Secţiei de procurori, nu vă supăraţi pe noi, există o limită totuşi. Dacă nu înţelegem că dacă lăsăm lucrurile nesancţionate la ceea ce s-a întâmplat la Sectorul 1 şi dacă nu înţelegem că democraţia are de suferit, atunci înseamnă că noi nu mai suntem un stat democratic”, a declarat Ciolacu.

În ceea ce privește demiterea lui Clotilde Armand dn funcție, liderul PSD a adăugat că a propus un protocol şi altor partide, pentru acest demers. Mai exact, este vorba despre PRO România, PP-USL, dar și PER. El susține că până în prezent nu a primit niciun răspuns din partea PMP, în contextul în care partidul ar fi avut șanse mari să ajugă în Parlamentul României.

În final Ciolacu a adăugat că este încrezător că semnăturile vor fi strânse în final, menționând că mai este nevoie de 53.000 pentru referendumul privind demiterea primarului Clotilde Armand.

„Am propus un protocol şi la celelalte partide politice, va fi semnat de patru sau cinci partide politice acest demers de strângere de semnături, am propus şi la PRO România şi la PP-USL şi la PER. Nu avem un răspuns de la PMP, nu am înţeles de ce fiindcă îmi aduc aminte că au fost furaţi la alegerile generale, dacă mai aveau 2.000 de voturi, erau în Parlamentul României. Nu am înţeles de ce nu au răspuns, poate răspund cu întârziere. Categoric se strâng semnăturile pentru demiterea doamnei Clotilde Armand”, a susţinut Ciolacu.