Dosarul alegerilor fraudate scoate la iveală noi informații! Cine ar fi fost prezent în clădirea în care se numărau voturile pentru Sectorul 1

Potrivit noilor imagini prezentate de România TV, în clădirea în care se aflau sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei erau prezenți Clotilde Armand, soțul acesteia și liderul USR-PLUS, Dan Barna.

În acest context, avocatul Mihai Drăgan a fost învitat la România TV și a vorbit despre cadrul legal care nu le-ar fi permis lui Dan Barna și lui Clotilde Armand să fie prezenți acolo.

„Eu am cerut răspunsuri de pe 28 septembrie pentru că atunci au apărut primele probleme. Într-un fel au plecat procesele verbale din secții și în alt fel au ajuns la biroul electoral de circumscripții. După aceea, din întâmplare, am ajuns să punem mâna pe o serie de imagini care îi arătau pe cei din USR și nu mai am niciun dubiu când spun cei din USR, cum umblau la acei saci cu voturi și s-a constatat și de către Parchet că s-au rupt sigiliile.”, începe acesta explicația.

Avocatul continuă prin a spune că este foarte dezamăgit de acheta din acest caz, subliniind că nimeni nu i-a întrebat pe cei doi ce căutau acolo, lucru extrem de grav.

”Eu cred că niciun om din țara asta nu mai are vreun dubiu că suntem în situația unui vot fraudat. Eu sunt foarte dezamăgit de tot ceea ce înseamnă această anchetă. Nu i-a întrebat nimeni pe cei 3 ce căutau acolo. Este foarte grav. După un an o țară întreagă cere răspunsuri și nimeni nu le dă. Facem numărători care durează luni întregi din motive pe care le-am explicat, însă actorii principali nu au fost audiați.”, spune acesta.

Cu cine trebuia începută ancheta

Avocatul spune că ancheta trebuia începută cu jandarmii care tebuiau întrebați cum au permis accesul acestor persoane în clădire. El spune că Dan Barna și soțul lui Clotilde Armand nu aveau voie să fie în clădire.

În ceea ce o privește pe Clotilde Armand, aceasta avea voie să fie în interiorul biroului electoral de circumscripție deoarece era candidat. Cu toate acestea, ea nu avea voie în camera unde erau ținute voturile românilor.

”Trebuie să începem cu jandarmii care să fie întrebați cum au permis accesul acelor persoane în interior. Ați văzut și dumneavoastră la ce ore pătrundeau niște persoane care nu au niciun drept. Domnul Barna nu era candidat, 100% nu avea voie, nici soțul doamnei Armand. Doamna Armand avea voie să fie în interiorul biroului electoral de circumscripție, pentru că era candidat, însă nu avea voie să fie în interiorul acelei camere în care se aflau voturile. Ați văzut și dumneavoastră imaginile că soțul dânsei a fost acolo.”, continuă avocatul.

Avocatul spune că ”soțul doamnei Armand și domnul Barna nu erau pe nicio listă de la Sectorul 1, nu aveau ce să caute. Erau ca pe bulevard în interiorul biroului electoral de circumscripție“.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea