Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, joi seară, că Guvernul va prelungi unele dintre măsurile de relaxare economică ce erau programate să expire la finalul lunii în curs. Acum, noul termen este de 25 octombrie.

Printre măsurile la care se referă ministrul Cîţu regăsim amânarea popririlor sau a executărilor silite, dar şi impozitul specific ce vine în ajutorul industriei HoReCa.

“Măsurile economice le vom lua în şedinţa de astăzi de Guvern. Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa. Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a declarat Florin Cîţu pentru Digi24.

“Există o perioadă de întârziere în economie de la momentul în care iei o măsură şi până îi vezi efectul”

În alt interviu acordat recent, ministrul Finanţelor Publice vorbea despre acest program de relansare economică.

“Este un program pe care îl voi prezenta premierului României. Eu am văzut o versiune. Este aproape gata. Totuşi trebuie să aduc aminte că măsurile pe care le-am luat expiră pe 30 iunie. Nu am putea implementa un program care să meargă peste celălalt. Avem măsuri care încă acţionează până pe 30 iunie. Vom prezenta programul în această perioadă, dar aplicabilitatea o să fie după ce expiră aceste măsuri.

În acelaşi timp, trebuie să fim atenţi să vedem cum a reacţionat economia în această perioadă la aceste măsuri. Avem câteva indicii, dar totuşi ştiţi foarte bine că există o perioadă de întârziere în economie de la momentul în care iei o măsură şi până îi vezi efectul în economie şi de aceea implementarea programului economic se va face luând în calcul şi aceste elemente. Trebuie să ştim dacă sunt foarte multe părţi în economie care au reacţionat pozitiv, unele măsuri pot să continue”, spunea Florin Cîţu într-un interviu acordat Agerpres.