Vicepremierul Raluca Turcan anunţă că turismul este un domeniu a cărui redresare îi preocupă pe guvernanţi, fiind analizate mai multe variante de sprijin.

„Am transmis la Sibiu mesajul clar de susţinere al Guvernului României. Turismul este o ramură a cărei redresare ne preocupă şi cu privire la care sunt în analiză posibilităţi de sprijin atât cu fonduri guvernamentale, cât şi cu fonduri europene. Este limpede, însă, că România trebuie să garanteze condiţii sigure atât pentru turişti, cât şi pentru operatori şi de aceea Executivul identifică paşi care să garanteze relansarea economică, dar şi siguranţa oamenilor”, a precizat Raluca Turcan, duminică.

Guvernul vrea o dezbatere cât mai largă cu operatorii din domeniu

Vicepremierul spune că a avut discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, cu preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu, Alin Chipailă, precum şi cu specialişti din domeniul organizării de evenimente şi al agenţiilor de turism, despre problemele cu care se confruntă în contextul COVID-19.

„Evident, o parte dintre subiecte sunt deja în analiza Guvernului României, iar veştile, garantat, vor fi bune la momentul în care vom finaliza schemele de sprijin. Sunt, însă, şi elemente asupra cărora voi propune o consultare mai largă, de ce nu, chiar la Sibiu. În condiţii categorice de legalitate şi siguranţă vom organiza aici, în următorul interval, cu participarea responsabililor guvernamentali direcţi, încă o dezbatere care să permitâ unui număr mai mare de operatori să ne ofere puncte de vedere cu privire la măsurile din domeniul turistic”, a mai transmis Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban promite granturi acordate operatorilor economici

Despre subiectul turismului din România a vorbit şi premierul Ludovic Orban. El spune că operatorii economici care au nevoie de ajutor şi sprijin pentru relansare vor putea beneficia de alocări de peste 2 miliarde de de euro, iar o parte din această sumă va merge şi către sectorul Horeca.

„Vom disponibiliza o sumă de peste 2 miliarde de euro pentru granturi acordate companiilor, fie pentru investiții, fie pentru capital de lucru necesar pentru repornirea activă. Avem alocate de exemplu 350 de milioane de euro, care vor fi destinate pentru aceste zone care au fost sub restricție severă, cum ar fi Horeca”, a precizat prim-ministrul Orban.