Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, luni, despre candidatura la şefia partidului şi despre eventuala rivalitate cu Sorin Grindeanu. La finalul CEx, Ciolacu a explicat că nu se pune problema ca fostul premier să candideze împotriva sa, dar şi invers.

“N-o sa fiu contracandidatul lui Sorin Grindeanu, si nici el nu va fi contracandidatul meu. Asta am încercat să lamuresc de mult”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al social-democraţilor spune că a învăţat din greşelile celor care au fost la conducere înaintea sa şi spune că în fruntea partidului trebuie să fie o persoană care a înregistrat victorii.

“Îmi place sa ma uit la istoria recentă şi să învăţ din greşelile altora chiar dacă deranjeaza sau nu. Cred că PSD trebuie sa fie condus de un om cu victorii. Nu e suficient sa revendici scaunul doar pentru ca ai vremelnic cea mai inalta funcţie din partid”, a mai precizat Ciolacu.

Sorin Grindeanu sau Vasile Dîncu, soluţii mai bune pentru PSD?

Declaraţiile lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care unele organizaţii ale PSD consideră că Sorin Grindeanu sau chiar Vasile Dîncu ar fi soluţii mai bune pentru preşedinţia partidului.

Pe de altă parte, PSD Bucureşti, prin vocea Gabrielei Firea, şi-a anunţat sprijinul pentru Marcel Ciolacu la conducerea Partidului Social Democrat, scrie romaniatv.net.

“Fiecare organizaţie susţine ce coleg consideră că se califică mai bine pentru această funcţie, dar nu cred că trebuie să demarăm o competiţie între noi, în calitate de colegi, cred că ar fi util să luăm o decizie consensuală şi cred că nu trebuie apară animozităţi la nivelul conducerii. Ambii colegi, şi domnul Ciolacu şi domnul Grindeanu sunt lideri politici puternici şi care pot contribui împreună la modernizarea PSD, fireşte alături şi de alţi colegi din ţară”, a declarat Gabriela Firea.