Începe măcelul în PSD! Lupta se duce în acest moment între fostul premier Sorin Grindeanu şi actualul președinte interimar Marcel Ciolacu. Ambii încearcă să-și atragă cât mai mult sprijin, conștienți fiind că fără o susținere puternică nu au șanse să ajungă la conducerea PSD.

Până acum, una dintre filialele PSD, cea din Arad, a anunţat că îl susţine pe Grindeanu, după un scandal provocat de la centru. De altfel, mai mulți lideri PSD cred că Sorin Grindeanu este cel mai potrivit sa candideze pentru funcția de președinte PSD.

Totul se va decide la Congres, a cărui dată nu este încă certă. În timp ce Marcel Ciolacu vrea să se organizeze cât mai repede, Grindeanu mizează pe un posibil scor slab la alegerile locale și vrea, în consecință, o dată cât mai îndepărtată. Astfel, el speră ca un eventual eșec să cadă în sarcina lui Ciolacu, care se ocupă de conducerea interimară a PSD.

Conducerea PSD se reunește, astăzi, și pentru a stabili data Congresului. Ciolacu ar vrea ca acesta să aibă loc pana la finalul lunii Februarie pentru a fi votat, rapid, președinte plin al PSD.

Există însă și o altă variantă luată în calcul în PSD: Congresul să aibă loc după alegerile locale și anticipate și pana atunci sa rămână actuala conducere interimara.

Potrivit unor surse din PSD, a existat inițial o înțelegere între Ciolacu și Grindeanu. Primul ar fi trebuit să fie președinte interimar, iar Grindeanu sa fie cel care va candida la Congres. Ulterior, Ciolacu s-a răzgândit, fiind nemulțumit și de oamenii care îl susțin pe Grindeanu.