Într-o postare pe pagina personală de facebook, liderul PSD Marcel Ciolacu a caracterizat ca fiind un „circ ridicol” votul dat în PNL pentru susținerea lui Ludovic Orban în funcția de premier după ce acesta a demisionat recent din funcție.

Totodată, Ciolacu a subliniat faptul că Ludovic Orban nu va mai putea avea ”nicio funcție în statul român”, pentru că nu o merită.

„Circul pierzătorilor nu mai pleacă din oraș! Mai nou, ”subsemnatul Orban” se autopropune iarăși premier, o funcție din care a plecat acum o săptămână de incompetent ce a fost în gestionarea pandemiei și a economiei. Nu, ”subsemnatule Orban”! Tu nu mai poți avea nicio funcție în statul român”, a scris Ciolacu pe pagina de Facebook.

Alexandru Rafila trebuie să fie premier

El a amintit de decesele cauzate de noul coronavirus și consideră că singura cale pentru ca România să fie în siguranță este alegerea lui Alexandru Rafila în funcția de premier. De asemenea, el i-a numit pe liberali ”pierzători”.

„Nu o meriți! Oamenii mor pe capete, în timp ce voi, inconștienților, continuați să vă bateți pe ciolan! Singura soluție este premierul propus de PSD – Alexandru Rafila! Strângeți-vă circul ridicol și plecați odată acasă! Pierzătorilor!”, a mai scris Marcel Ciolacu. 

Reacția dură a lui Marcel Ciolacu vine după cepPreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că Biroul Politic Naţional al liberalilor a decis „flexibilizarea” mandatului de negociere cu USR PLUS şi UDMR, arătând că presupune două variante.

Mai exact, prima variantă este Florin Cîţu, propus pentru funcția de premier și Ludovic Orba,  candidat la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor sau Ludovic Orban – propunere de premier, Florin Cîţu – candidat la funcţia de preşedinte al Senatului.