Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seara că preşedintele Klaus Iohannis „este nevoit să mintă periodic” pentru a acoperi incompetenţa Guvernului Orban.

„Preşedintele Iohannis este nevoit să mintă periodic, să iasă la televizor. Este guvernul său. Acest Guvern condus de Orban s-a dovedit total incompetent. Mai nou, după raportul Curţii de Conturi, sunt şi hoţomani. Cel mai grav dintre toate, sunt lipsiţi de orice credibilitate, după modul lor de a se comporta, ca şi guvernanţi. În această perioadă a pandemiei, modul de comportament social, faci chefuri în biroul primului ministru, fără mască. Şi atunci, preşedintele ar fi avut două alternative. Să iasă şi să recunoască că acest Guvern este un eşec politic total sau să continue să încerce să-i acopere periodic, cu credibilitatea funcţiei prezidenţiale, să-i tragă după el, să depăşească aceste alegeri. De aceea şi această obsesie de a avea alegerile cât mai repede, pentru că vede că nu funcţionează acest Guvern (…) Ca să acoperi toate aceste lucruri îţi creezi un duşman imaginar sau neimaginar, tradiţional – PSD şi ataci PSD”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Afirmaţia liderului PSD vine în replică la declaraţia făcută miercuri de preşedintele Klaus Iohannis că „prea mulţi ani, în timpul guvernărilor PSD, aceşti interlopi au fost toleraţi”.

„Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discutat de două ori cu ministrul de Interne şi cu şeful Poliţiei pe această temă. La Ministerul Afacerilor Interne există o preocupare reală. Se organizează şi se iau măsuri, însă nu trebuie, din păcate, să ne aşteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni. Prea mulţi ani, în timpul guvernărilor PSD, aceşti interlopi au fost toleraţi. Acum nu mai sunt toleraţi, însă lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată”, a declarat Iohannis, întrebat în legătură cu informaţiile potrivit cărora şefi ai Poliţiei ar fi negociat înmormântarea aşa-zisului Emi Pian.

El a spus că a discutat în câteva rânduri cu responsabilii din domeniu despre acest subiect şi se lucrează foarte serios pentru a combate crima organizată.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea