Într-o postare pe pagina personală de Facebook, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că adevăratul program al oricărui premier pus de preşedintele Klaus Iohannis înseamnă „sărăcie, frig şi foame”.

Totodată, Ciolacu susține că acest lucru este valabil atât în cazul lui Dacian Cioloș, cât și în cazul lui Florin Cîțu. Liderul PSD a mai adăugat că după doi ani, dreapta a reușit să epuizeze orice fel de resursă de credibilitate și de competență.

„Sărăcie, Frig şi Foame – acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloş sau Cîţu! După doi ani de administrat ţara, Dreapta şi-a epuizat orice resursă de credibilitate şi competenţă”, scrie Ciolacu.

În același timp, el a mai adăugat că România a ajuns să aibă cele mai mari prețuri din Europa la energie, iar gazul s-a scumpit de cinci ori. De cealaltă parte, inflația țării a explodat, iar prețul alimentelor a remarcat o creștere de 40% în anumite cazuri, o lovitură fără precedent în special pentru antreprenori.

Ciolacu a vorbit și despre situația românilor, care pe lângă pandemia de coronavirus ajungă să ”tremure de frig în case”.

Ce mișcare pregătește PSD-ul

România are azi cea mai scumpă piaţă spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarnă este de 5 ori mai scump. Inflaţia a explodat, preţul alimentelor a crescut în multe cazuri şi cu 40%, iar antreprenorii primesc zilnic şocuri legate de viitor. Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o şcoală online formală şi fără resurse reale de funcţionare”, afirmă Ciolacu, marţi, într-o postare pe Facebook.

În acest context, Marcel Ciolacu a anunțat că în cursul săptămânii viitoare, PSD va construi „o majoritate concretă” în Parlament. El a subliniat faptul că restul politicienilor caută doar ”majorități iluzorii”, în timp ce PSD vrea ceva concret.

Ciolacu susține că prioritatea o reprezintă binele populației, iar ce se întâmplă acum este o totală iresponsabilitate.

„Iar în vreme ce ei caută majorităţi iluzorii de guvernare, PSD va construi săptămâna viitoare o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea preţurilor la energie şi gaze! Aceasta este adevărata prioritate pentru binele populaţiei! Este răspunsul nostru concret la iresponsabilitatea lor fără margini”, mai scrie Ciolacu.