Cine va prelua conducerea interimară a TVR? Este propunerea PNL pentru funcție

Ramona Săseanu de la TVR Craiova este propunerea PNL pentru conducerea interimară a televiziunii publice. Anunțul a fost făcut în ședința BEx de Ludovic Orban, conform informațiilor transmise de mediafax.ro

„Ramona Săseanu va prelua coducerea interimară a TVR. Ea a fost anunțată de Ludovic în BEx”, arată sursa menționată.

Cine este Ramona Săseanu?

Ramona Săseanu, care lucrează la TVR Craiova, este licenţiată a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică şi a Facultăţii de Stiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova. Este masterand al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Totodată, marţi, 11 mai, ar urma să fie un plen reunit în care va fi votată interimar Ramona Săseanu.

Finanțele vor restructurarea TVR

Anterior, reprezentanții televiziunii publice au reclamat bugetul primit. Potrivit acestora au solicitat 520 de milioane de lei, dar le-au fost repartizate 360 de milioane de lei, conform informațiilor transmise de Radio Europa Liberă.

Strategia în doi pași propusă de USR-PLUS „este sub posibilitatea de a funcționa, nu asigurăm nici măcar plata utilităților. Am solicitat măcar să fie asigurate sumele pentru funcționare, urmând ca limitările de activitate să fie asumate de Guvern, care poate impune inclusiv restructurări la televiziunea publică. Solicităm asumarea pentru o eventuală limitare a activității TVR”, a spus reprezentanța televiziunii publice.

Ministerul de Finanțe a precizat că Parlamentul are ultimul cuvânt de spus în privința bugetului TVR. Proiectul de buget a fost votat în Comisie.

Coaliția de guvernare a decis înlocuirea Doinei Gradea din fruntea TVR, raportul de activitate pe 2019 urmând să fie respins în luna martie, iar Doina Gradea să își piardă funcția.