UPDATE: Surse citate de evz.ro au informat că știrea potrivit căreia Radu Tudor ar fi propus la șefia TVR este falsă.

Știrea inițială:

Cei din PNL i-au propus lui Radu Tudor funcția de președinte director general al TVR, deținută în prezent de Doina Gradea, conform informațiilor transmise de către g4media.ro

Trebuie menționat că realizatorul emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3 nu a dorit să comenteze când a fost contactat de sursa menționate.

Radu Tudor, în vârstă de 50 de ani, a debutat în televiziune la TVR în 2002 iar până în 2004 a fost consilier al fostului director TVR, Valentin Nicolau.

De asemenea, USR-PLUS și UDMR nu au ajuns la un acord final privind modul în care se vor face nominalizările pentru conducerea TVR și a Radioului Public. La ședința de luni a coaliției, discuția despre conducerile televiziunii și radioului public a fost amânată.

Finanțele vor restructurarea TVR

Reprezentanții Televiziunii publice au reclamat bugetul primit. Potrivit acestora au solicitat 520 de milioane de lei, dar le-au fost repartizate 360 de milioane de lei, conform informațiilor transmise de Radio Europa Liberă.

Strategia în doi pași propusă de USR-PLUS „este sub posibilitatea de a funcționa, nu asigurăm nici măcar plata utilităților. Am solicitat măcar să fie asigurate sumele pentru funcționare, urmând ca limitările de activitate să fie asumate de Guvern, care poate impune inclusiv restructurări la televiziunea publică. Solicităm asumarea pentru o eventuală limitare a activității TVR”, a spus reprezentanța televiziunii publice.

Ministerul de Finanțe a precizat că Parlamentul are ultimul cuvânt de spus în privința bugetului TVR. Proiectul de buget a fost votat în Comisie.

Coaliția de guvernare a decis înlocuirea Doinei Gradea din fruntea TVR, raportul de activitate pe 2019 urmând să fie respins în luna martie, iar Doina Gradea să își piardă funcția.