Cine va fi noul premier? Florin Cîţu a spus clar: Sper să mergem cu această propunere la președinte

Șeful PNL a fost întrebat duminică, 14 noiembrie, dacă s-a ajuns la un consens în legătură cu persoana viitorului premier.

„Nu am ajuns la aceste discuţii, v-am spus că trebuie să ne înţelegem întâi pe  partea de guvernare, pentru că de aici pornim. După ce avem un program de guvernare cu care toţi suntem de acord pute să discutăm şi despre ministere”, a răspuns Florin Cîțu.

Cîțu speră ca discuţiile despre numele premierului să aibă loc duminică

De asemenea, acesta a subliniat că speră ca discuţiile despre numele premierului să aibă loc duminică.

„Eu sper că putem să discutăm astăzi despre propunerea de premier şi apoi să mergem cu această propunere la preşedintele României”, a completat Cîţu, înainte de a fi întrebat când crede că vor fi gata negocierile.

„Eu credeam că ieri, sper să fie astăzi”, a mai spus șeful PNL, vorbind și despre o eventuală întâlnire a liderlor PSD, PNL şi UDMR cu prşedintele Klaus Iohannis, care să medieze discuţia despre persoana premierului.

„Eu am văzut mesajul public al preşedintelui Klaus Iohanns care a spus clar să ne înţelegem noi şi apoi să mergem la preşedintele Klaus Iohanis”, a conchis Cîțu.

Florin Cîțu îi acuză pe social democrați că vor să aplice o măsură din programul lui Liviu Dragnea

În ședința de ieri, Florin Cîțu le-a transmis membrilor PSD că nu este de acord cu taxa de solidaritate, cum nu a fost de acord nici în 2017 cu propunerea respectivă, potrivit surselor Capital. Mai mult, această măsura se află și în programul de guvernare al lui Mihai Tudose, pagina 21, când președinte era Liviu Dragnea. Sorin Grindeanu o avea la rândul său în program.

În acest context, președintele PNL a mai subliniat în discuție că nu este de acord nici nu impozitul global – taxarea progresivă. Apoi Florin Cîțu le-a spus liberalilor, într-o discutie după ședința cu PSD, că PNL nu preia măsurile lui Dragnea, deoarece PSD ar fi aplicat-o de atunci dacă era buna. Totuși, aceștia nu au făcut-o. Totodată, Cîțu a subliniat că PNL nu aplică programul lui Liviu Dragnea, iar cea mai mare problemă pentru liberali este că PSD vine cu măsurile din programul fostului șef social democrat.