Întâlnire bombă chiar înainte de weekend!

Victor Ponta, întâlnire de taină cu Marcel Ciolacu la sediul PSD

Fostul şi actualul preşedinte al PSD s-au întâlnit, vineri, la sediul formaţiunii politice din Bulevardul Kiseleff. Este vorba despre Victor Ponta şi Marcel Ciolacu, care au discutat astăzi la sediul PSD.

Antena 3 a trasmis că această întâlnire neobişnuită ar fi avut loc pentru că Marcel Ciolacu şi-ar fi dorit să-l consulte pe Victor Ponta cu privire la intrarea la guvernare a Partidului Social Democrat, alături de PNL.

Informaţia a fost apoi confirmată de surse politice, iar Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că: “A fost o întâlnire nepolitică”, scrie G4Media.ro.

Reamintim că Victor Ponta a fost preşedintele PSD între februarie 2010 şi iulie 2015, atunci când a demisionat din această funcţie ca urmare a anchetei DNA pornite în dosarul Turceni-Rovinari, dosar în care a fost achitat trei ani mai târziu.

În 2017, Victor Ponta, alături de Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, a fondat partidul Pro România, ce a fost lansat oficial pe 28 mai 2018. La ultimele alegeri parlamentare, Pro România nu a mai reuşit să intre în Parlament.

Fuzionează PNL şi PMP?!

O altă informaţie care a zguduit scena politică din România a venit, tot vineri, dinspre PNL şi PMP.

Liberalii ar urma să fuzioneze prin absorbţie cu formaţiunea politică fondată de Traian Băsescu, afirmă unele surse politice.

PNL ar desemnat astăzi, în ședința Biroului Executiv, echipa care va negocia procesul de fuziune, din care ar urma să facă parte Dan Vîlceanu și Florin Roman. În urmă cu trei săptămâni, conducerea PMP a votat în unanimitate începerea acestor negocieri, relatează G4Media.ro.

Totuşi, Cristian Diaconescu ar fi negat că aceste informaţii, privind o eventuală fuziune, ar fi reale. “Ştirile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL sunt false”, ar fi spus preşedintele PMP, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a partidului.

Cât despre Traian Băsescu, acesta a scris vineri, tot pe pagina sa de socializare, că nu mai are nicio implicare în activitatea PMP din decembrie 2020 şi se concentrează doar pe activitatea sa de europarlamentar.

“Nu am participat si nici nu voi participa la nici un fel de discutii interne cu privire la o eventuala fuziune a PMP cu PNL”, a mai scris Băsescu pe Facebook.