O femeie a născut la 70 de ani

O femeie a născut la 70 de ani. Un eveniment remarcabil a avut loc recent în Uganda, unde o femeie curajoasă în vârstă de 70 de ani a adus pe lume gemeni sănătoși prin intermediul tratamentului de fertilizare in vitro.

Actul medical a avut loc la un centru de fertilitate din Kampala, capitala țării.

Femeia în vârstă de 70 de ani, Safina Namukwaya, a devenit una dintre cele mai în vârstă mame din lume. Ea i-a născut pe cei doi copii prin cezariană.

Centrul Internațional de Fertilitate al Spitalului pentru Femei din Uganda a declarat că acest eveniment nu reprezintă doar un succes medical, ci și o dovadă a puterii și rezistenței spiritului uman.

Tatăl gemenilor a părăsit-o

Safina Namukwaya a împărtășit că experiența nașterii gemenilor a fost pentru ea un „miracol” și că este extrem de fericită.

La rândul lor, medicii care au fost implicați în procedura de fertilizare in vitro au felicitat-o.

Sarcina la această vârstă a fost o provocare pentru Safina Namukwaya, mai ales că partenerul ei a părăsit-o. Ea a declarat, potrivit BBC, că își dorea foarte mult să aibă copii.

„Bărbaților nu le place să li se spună că ai mai mult de un copil. De când am fost internată, bărbatul meu nu a trecut niciodată pe aici”, a spus ea.

Aceasta a mai precizat că, în tinerețe, a fost marginalizată din cauză că nu avea urmași.

Pentru Safina Namukwaya, nașterea celor doi copii nu a fost prima experiență de acest fel. În urmă cu trei ani, femeia a mai născut o fetiță.

Safina Namukwaya
SURSA FOTO: BBC

O femeie de 73 din India a născut datorită aceluiași tratament

În anul 2019, o femeie de 73 de ani din India a urmat același tratament ca și femeia din Uganda.

Femeia, din statul Andhra Pradesh, din sudul Indiei, a născut două fetițe gemene. Gemenele s-au născut în urma unui tratament FIV.

Atunci, Mangayamma Yaramati a declarat că ea și soțul ei, în vârstă de 82 de ani, și-au dorit întotdeauna copii, dar nu au reușit să conceapă până acum.

Cuplul a trecut prin momente dure, având în vedere că erau stigmatizați de satul lor pentru că nu aveau copii.

Fetele gemene au fost aduse pe lume prin cezariană, care este metoda obișnuită în astfel de cazuri rare.

Un astfel de caz a mai avut loc în anul 2016, atunci când o altă femeie din India, în vârstă de 70 de ani, a născut un băiețel.