Cine ar câștiga, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare?

Datele din sondajul Sociopol arată că, în cazul în care duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obține 31% din voturi, PNL 27%, USR PLUS 15%, AUR 10% iar UDMR 7%.

De asemenea, partide precum Pro România, ALDE, PMP, PER sau PRM nu ar reuși nici de această dată să treacă pragul. Rezultatul este în baza alegerilor votanților hotărâți, respectiv 24%. Rezultatul sondajului a fost obținut în baza alegerilor votanților hotărâți, respectiv 24%.

Datele înregistrate anterior

Comparativ, sondajul realizat de Sociopol în aprilie 2021 a înregistrat următoarele potențiale rezultate: PSD 35%, PNL 26%, USR 17%, AUR 12%, UDMR 4%, PMP 3% iar Pro România 2%.

Amintim că, la alegerile parlamentare din 2020, PSD a luat 29%, PNL 25%, USR PLUS 15%, AUR 9%, UDMR aproape 6%, iar restul partidelor sub 5%.

Sondajul nu arată modificări majore

Astfel, rezultatele sondajului realizat de Sociopool nu arată modificări majore în intenția de vot a românilor, potrivit graficului publicat de Mirel Palada. Așadar, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD s-ar bucura de o mică creștere, aflată în marja de eroare, de 3%. Același lucru poate fi spus și despre PNL.

Simultan, cifrele USR sunt similare iar AUR a înregistrate o foarte mică creștere, de 1%. O creștere similară a înregistraat și UDMR. Totodată, situația a rămas neschimbată în cazul partidelor care nu reușesc să intre în Parlament.

Amintim că sociologul Mădălina Hideg a declarat anterior într-un interviu acordat pentru DCNews că „AUR nu depășește 15-16% în scenariile cele mai optimiste”. Totuși, „dacă se va stârni un val de emoție în jurul unui subiect suficient de puternic, în contextul alegerilor, e posibil ca AUR să depășească 20%, poate chiar să se apropie de 30%.”

Sursă foto: Dreamstime