AUR cere Guvernului Cîțu să elimine restricțiile abuzive privind participarea la proteste

În momentul de față, deși cazurile de COVID au scăzut foarte mult, numărul de participanți la proteste este limitat la 100.

„AUR cere Guvernului PNL-USR-UDMR să respecte întocmai dreptul cetățenilor români de a participa la adunările publice, astfel cum ele sunt definite prin Legea 60/1991. În ultimele luni, am asistat la evenimente în aer liber la care au participat chiar și peste 40.000 de persoane, în vreme ce restricțiile privind organizarea de proteste au fost menținute la 100 de participanți. Ne punem întrebarea: de cine se teme domnul Cîțu? Cumva, de românii care ar putea ieși în Piața Victoriei pentru a-l trage la răspundere?”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Statul are obligația de a asigura toate condițiile necesare exercitării libertății de întrunire

De asemenea, deputatul George Simion a declarat că statul are obligația de a asigura toate condițiile necesare exercitării libertății de întrunire iar „restricțiile nu se mai justifică astăzi în niciun fel”.

„Statul are obligația de a asigura toate condițiile necesare exercitării libertății de întrunire (garantată prin art. 39 din Constituția României). Restricțiile nu se mai justifică astăzi în niciun fel. Guvernul trebuie să înceteze să încalce libertatea românilor”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Declarația anterioară a lui Claudiu Târziu

Amintim că Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, a cerut anterior demisia Guvernului.

„În mod evident guvernul Cîţu nu este în stare de nimic. Nu este în stare nici să scrie anumite documente necesare pentru accesarea fondurilor pentru un asemenea proiect național de importanță covârșitoare care antrenează, de fapt, mai multe guvernări de aici înainte.

Nu este în stare nici să facă lucrurile de bază sau curente și a dovedit incompetența şi indolenţa și inconștiența. Că nu poți să mergi cu niște documente atât de prost de redactate atât de neglijent în fața comisiei și să pretinzi să îți dea o căciulă de bani, cum nu pot să poți să spui că tu ai soluții pentru a ne scoate din criza multiplă în care ne aflăm, dar soluțiile nu mai apar nici măcar la cinci luni după ce a fost instalat la guvernare.

Este timpul să plece Guvernului Cîţu și să ne lase. Poate ar fi timpul să plece primul ministrul Ghinea care are deja o veche demonstrație a contra performanței la guvernare din vremea când era premier domnul Cioloș şi să se încheie cu demisia domnului Cîţu”, a spus Claudiu Târziu, la Antena 3