O să asistăm la multe grozăvii de acest fel. Din păcate pentru toată țara, este inevitabil

Claudiu Năsui a scris pe pagina sa de socializare și că „suntem campioni în Europa la taxarea muncii pe salarii mici”, în timp ce „avem cea mai mare sărăcie în muncă din toată Europa”.

„Banii care ajung în firmele de partid sunt banii luați din munca noastră. Suntem campioni în Europa la taxarea muncii pe salarii mici. Avem cea mai mare sărăcie în muncă din toată Europa. Suntem pe locul 2 la sărăcie. O să asistăm la multe grozăvii de acest fel. Din păcate pentru toată țara, este inevitabil. Din cauza asta vechea clasă politică nu a putut să guverneze cu noi. Din cauza asta n-au mai vrut să guverneze cu noi”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Articolul la care face referire Claudiu Năsui

Trei firme cu același sediu iau majoritatea contractelor pentru proiectări de drumuri și servicii de cadastru, în timp ce acestea au un numitor comun, mai precis legăturile de rudenie și afilierea la PNL Iași, scrie reporteris.ro

„La majoritatea licitațiilor, competitorii sunt eliminați până să se ajungă la deschiderea ofertelor financiare. Banii vin fie de la Compania Națională de Investiții (CNI), în cazul licitațiilor, ori de la Consiliile Județene sau de la Ministerul Mediului, pe capitolul Inundații.

Primarii comunelor spun, fără să-și asume public declarațiile, că nu ar avea, la bugetul local, fondurile pentru achiziții de 130.000 de lei pe proiect, dacă nu ar primi bani de la Centru, iar firmele sunt recomandate de conducerea Consiliului Județean (CJ) Iași. Alți bani pe achizițiile directe din 2021 au fost fonduri europene de la AFIR, unde director este Anghel Ficu”, a scris sursa menționată.

Dragoș Ciopate administrează societatea Geo Myke. ReporterIS  scrie că este crescut în organizația PNL Iași și face studii de fezabilitate la drumuri comunale, cu bani distribuiți de liberalul Costel Alexe, drumuri care însă nu se vor face niciodată. Geo Myke, firma lui Dragoș Ciopate, un apropiat al lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași și lider PNL, a câștigat 10 licitații între 2018 și 2021, opt dintre acesta având loc după ce PNL a preluat guvernarea, în 2019.