Diverse informații medicale demontrează că există o predispoziție ereditară legată de grupa sanguină a oamenilor și temperamentul psihobiologic. Astfel că persoanele cu grupa A au o tendință înnăscută să fie armonici, grupa O – melodici, grupa B – ritmici, iar grupa AB – complecși. Surprinzător este că populația majoritară din țara noastră are grupa sanguină A, cunoscută ca fiind „sângele artiștilor”.

Grupa A predomină în România

Trebuie menționat faptul că predispoziția sanguină nu diferențiează oamenii în patru grupuri complet diferite. Personalitatea se formează pe baza experiențelor trăite și a contextului în care trăim zilnic, grupa de sânge fiind un element minor în această situație.

„Repartiția pe grupe sanguine a populației României se prezintă astfel: 33% grupa O, 43% grupa A, 16% grupa B și 8% grupa AB. De asemenea, personalitatea este produsul dintre datele ereditare (grupa sanguină nu este decât una din ele) și influențele de mediu. Interesul predispoziției legate de de grupa sanguină constă în faptul că prin cunoașterea ei se ajunge la o înțelegere mai bună a modului în care se formează această sinteză”, scrie Radu Constantin în cartea sa.

„Cele patru grupe sanguine au proporții variabile la toate popoarele”

De asemenea, Radu Constantin, autorul cărții citate, explică că cele patru grupe sanguine existene sunt prezente în procente diferite în fiecare popor. De exemplu, asemeni românilor, grupa de sânge A predomină și printre francezi.

„Cele patru grupe sanguine existente au proporții variabile la toate popoarele pământului. De exemplu în Franța predomină A, apoi aproape de egalitate O. Proporția celor cu sânge B crește în Germania, de asemenea în Polonia și mai ales în Rusia; ea este maximă în India de Nord și Mongolia. Statele Unite au mai mult sânge O decât țările din care provin imigranții.”, a spus acesta.

Cartea „Personalitatea în scris”

Informații surprinzătoare apar în cartea „Personalitatea în scris”, scrisă de Radu Constantin, membru al Societății Franceze de Grafologie și al Asociației Grafologice Italiene, membru al Societății Române de Criminologie și Criminalistică și al Asociației Criminaliștilor din România. Cartea „Personalitatea în scris”, din 2007, are un capitol special despre cum grupele de sânge influențează comportamentul uman.