Este o sursă excelentă de vitamina A și flavonoide, cum ar fi beta-caroten, alfa-caroten, și beta-criptoxantina, 100 g de fructe proaspete oferind 765 mg sau 25% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina A.

Toți acești compuși au proprietăți antioxidante și sunt esențiali pentru vedere. Diverse studii au asociat fructul mango și nutrienții săi de multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi imunitatea mai bună și sănătatea digestivă, plus puterea de a reduce riscul anumitor tipuri de cancer, scrie Timesnownews.

Când ar trebui să mâncăm mango, supranumit și ”regele fructelor”

Originar din India și Asia de Sud-Est, mango este recunoscut, și pe bună dreptate, drept ”regele fructelor”. Iată câteva beneficii importante legate de mango pe care trebuie să le cunoașteți:

– Cel mai bun moment pentru a mânca mango este micul dejun.

– Nu combinați mango cu caș, deoarece poate crea mai multe probleme, inclusiv afecțiuni ale pielii și toxicitate .

– Evitați să beți apă imediat după ce ați mâncat mango, deoarece poate dilua nivelul pH-ului stomacului, provocând dureri de stomac și indigestie.

– Mango conține acid fitic, care generează căldură în organism. Prin urmare, înmuiați-l întotdeauna în apă înainte de a-l mânca.

– Nu mâncați mango după cină, deoarece poate crește nivelul de insulină.

Beneficii pentru sănătate

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale acestui super fruct:

Bogat în antioxidanți protectori

Mango este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți, inclusiv galotanin și mangiferină. Ambele pot contracara stresul oxidativ asociat cu expunerea zilnică la toxine.

Potrivit studiilor, mangiferina este un super antioxidant, deoarece este foarte puternică.

Mango are un conținut scăzut de calorii

Unul dintre beneficiile majore ale consumului de mango este că are un conținut scăzut de calorii. O cană de mango cu fructe proaspete conține mai puțin de 100 de calorii și are, de asemenea, o densitate foarte scăzută de calorii.

Potrivit experților în sănătate, consumul de mango la începutul mesei poate ajuta să nu ne simțim foarte înfometați mai târziu.

Poate reduce riscul de diabet

Chiar dacă mango conține mai mult zahăr natural în comparație cu alte fructe, nicio dovadă nu sugerează că poate duce la diabet sau că este nesănătos pentru persoanele cu această afecțiune.

Cu toate acestea, un studiu a arătat că persoanele care au adăugat zilnic 10 grame de mango liofilizat în dieta lor, timp de 12 săptămâni, au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale nivelului de zahăr din sânge.

Reduce riscul de cancer

Polifenolii din mango ajută la protejarea în fața stresului oxidativ, legat de multe tipuri de cancer, ajutând la distrugerea sau oprirea creșterii diferitelor celule canceroase, inclusiv leucemie și cancer de colon, plămâni, prostată și sân. O cană plina cu felii de mango furnizează 25% din valoarea zilnică necesară de vitamina A, care promovează o vedere bună și previne fenomenul de orbire pe timpul nopții precum și ochii uscați.

Mango este sigur pentru toată lumea?

Cu excepția cazului în care aveți o alergie, acest fruct este unul sigur de consumat de majoritatea oamenilor, atunci când este inclus ca parte a unei diete variate și echilibrate. Cu toate acestea, unele persoane mai sensibile pot prezenta dermatită de contact la atingerea fructului.