Ce se întâmplă cu coaliția? Sorin Grindeanu a spus-o clar: Eu n-am ce să-mi reproșez

Într-o declarație televizată la Antena 3, ministrul Transporturilor a declarat că la nivel de Guvern are o relație bună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, precizând că la nivel instituțional se înțelege și cu președintele Klaus Iohannis.

Sorin Grindeanu a adăugat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) sunt cele mai importante formațiuni politice din România și că vor continua să rămână așa, subliniind că deși ”nu este dragoste între PSD și PNL”, coaliția funcționează.

„Nu e dragoste între PSD și PNL, sunt două partide rivale, dar care în această situație dată trebuie să găsească cele mai bune soluții ca România să trească prin criză (…) La nivel de guvern, eu nu am ce să reproșez în relația pe care eu și ceilalți colegi ai mei o avem cu Nicoale Ciucă, și nu am ce să reproșez în relația instituțională cu Iohannis. Nu avem reproșuri, dar asta nu înseamnă că nu suntem atenți să ne păstrăm liniile politice și că nu ducem la îndeplinire programul de guvernare pe care ni l-am asumat fiecare”, a comentat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a dat soluția pentru problema autostrăzilor din România

Tot la Antena 3, ministrul Transporturilor a pus ce trebuie făcut în România pentru a îmbunătăți infrastructura și a avea autostrăzile dorite, în contețxul în care suntem pe primul loc la accidente rutiere mortale în Uniunea Europeană.

„Am știut când am venit în Guvern că statul român, timp de 30 de ani, indiferent de guvernul și de culoarea lor, a rămas dator cetățeanului român din perspectiva transporturilor. Am știut că e poate cel mai imobil, cel mai închistat minister. Sunt foarte multe cauze pentru care s-a ajuns în această situație.

Cel puțin în ultimii ani, indiferent de tipul de infrastructură de care discutăm, problema nu a fost lipsa banilor, pentru că au fost bani europeni necheltuiți”, a spus Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus ce trebuie făcut în România pentru îmbunătățirea infrastructurii.

„În acest moment există mai multe linii de abordare. Pe de o parte, trebuie operaționalizat CNAIR și este bornă în PNRR. Pe de altă parte, sunt lucrări de mai mică amploare, de variante ocolitoare, chiar și drumuri expres, să fie decentralizate, să fie date către autoritățile locale.

Doar eu, de când sunt ministru, cred că am semnat vreo 70 de adrese către autoritățile locale pentru că, pe de o parte, CNAIR-ul în acest moment are foarte multe proiecte pe care nu poate să le remedieze”, a spus Sorin Grindeanu.

Totodată, ministrul Sorin Grindeanu a adăugat că a impus, pe fiecare proiect în parte, întâlniri pentru a monitoriza progresul făcut.