Alexandru Lucian Vasile, noul director al Gărzii de Mediu, are 31 de ani, iar potrivit CV-ului său, începând cu 2012, acesta a lucrat ca inginer silvic la Colso Zinca SRL Călărași, fiind ulterior numit, din februarie, vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate. Totodată, din luna martie 2021, acesta a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu.

CV-ul său este depus pe site-ul Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, iar abilitățile pe care acestea le-a bifat sunt unele destul de controversate. Mai exact, acesta susține că poate folosi un videoproiector, dar și un scaner.

„Capacitate de utilizare a unui sistem dotat cu videoproiector sau cu scaner, precum și a numeroase alte tipuri de aparatură”, se arată în CV-ul acestuia.

În ceea ce privește studiile noului director al Gărzii de Mediu, potrivit documentului, acesta a absolvit în anul 2012 Facultatea de Silvicultură și Exploatare Forestieră a Universității Transilvania Brașov și a urmat un master în managementul ecosistemelor forestiere la aceeași instituție de învățământ superior.

Ce scrie în CV-ul lui Alexandru Lucian Vasile

Totodată, în anul 2016, Alexandru Lucian Vasile a obținut și o diplomă în managementul operativ al afacerilor interne la Colegiul Național al Afacerilor Interne din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Pe lângă studiile absolvite, și capacitățile de utilizare a unui scaner sau a unui videoproiector, în CV-ul oficial Alexandru Lucian Vasile scrie că a mai are și cursuri urmate prin programul Erasmus în străinătate, la universități din Spania și Germania.

Amintim faptul că în momentul numirii sale în funcție, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand afirma că acesta este „ fiul unui primar PNL din județul Călărași”, mai exact edilul din localitatea Jegălia. Totodată, publicația Hotnews scria că firma Colso Zinca SRL, unde a lucrat din 2012 și ulterior a devenit asociat, a fost înființată de tatăl său.

Amintim faptul că numirea sa în funcție vine după decizia premierului Florin Cîțu de eliberare din funcția de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu a lui Octavian Berceanu, propus de USR PLUS pentru funcția de șef, care a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

De menționat este faptul că plecarea lui Berceanu de la Garda de Mediu are loc în contextul în care, pe fondul retragerii din guvern a miniștrilor USR PLUS. Totodată, premierul PNL i-a destituit din funcții și pe secretarii de stat ai formațiunii.