Ce șansă au alegerile anticipate? Rareș Bogdan a spus clar: E imposibil

Rareș Bogdan a spus duminică, 3 octombrie, că şansa de a ajunge la alegeri anticipate „este egal cu zero” în sistemul constituţional românesc.

„În sistemul constituţional românesc, şansa de a ajunge la alegeri anticipate este egal cu zero. Au încercat Traian Băsescu, a încercat Adrian Năstase, a încercat Klaus Iohannis, nu a reuşit niciunul. De ce aş crede că în momentul ăsta ar putea reuşi cineva? E imposibil. Odată un parlamentar ajuns în Palatul Parlamentului – cel puţin 20% din cei de acolo nu credeau neam de neamul lor că vor ajunge – şansa să voteze pentru a-şi pierde mandatul pentru un posibil mandat recâştigat este zero, chiar şi în cazul AUR sau PSD, partide care teoretic azi stau ceva mai bine decât la alegeri.

Dar campania e lungă, alegerile s-ar declanşa în trei-patru luni, iar situaţia schimbărilor pe scena politică este destul de mare, pentru că în momentul ăsta nu a fluctuat atât de mult scorul electoral al partidelor. Noi, în continuare suntem un partid de peste 20% iar în campanii, după modelul CDU, ne mobilizăm foarte bine”, a declarat Rareş Bogdan la Prima TV.

Europarlamentarul mizează pe un scor electoral de minim 18-20%

De asemenea, europarlamentarul mizează pe un scor electoral de „minim 18-20%” pentru PNL, scor electoral pe care l-ar asigura doar aleşii locali şi membrii de partid.

„Un partid cu 1.260 de primari, cu 17 preşedinţi de Consilii Judeţene şi cu o armată de 242.000 de membri activişti, militanţi, cu cotizaţia plătită la zi înseamnă o armată care îi aduce obligatoriu la vot minim 18-20%, fără artificiile şi jocul guvernamental. Strict din armata politică, fără jocul pe comunicare la nivel central sau măsurile guvernamentale”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Astfel, Rareş Bogdan susţine că este o diferenţă semnificativă între Parlamentul considerat nereprezentativ în urmă cu doi ani şi actualul Parlament.

„Noi am avut în alegeri 25% şi în cele mai proaste sondaje avem 21, iar la mobilizarea de vot vă spun eu că ne ducem în 27-28 fluierând, în momentul ăsta, tocmai datorită activiştilor noştri şi a capacităţii de comunicare uriaşă în ţară şi în străinătate”, a completat Rareş Bogdan.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin