El îi va lua locul lui Klaus Iohannis. Nu este vorba de candidatul care va fi aruncat în cursă de PNL. Unda de îngrijorare vine chiar din zona foștilor lor parteneri de guvernare. Dacian Cioloş a fost cel care a provocat cutremur atât la Cotroceni cât și la guvern. „Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câştigăm prezidenţialele şi parlamentarele”, a decretat el.

Proaspăt ales preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat sâmbătă că formaţiunea pe care o conduce îşi propune să câştige în 2024 alegerile prezidenţiale şi parlamentare. El nu are de gând ca formațiunea pe care de acum o conduce să devină “un partid-balama”.

“Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câştigăm prezidenţialele şi parlamentarele. Vedeţi ce se întâmplă astăzi şi cum e totul paralizat pentru că depindem de forţe politice incapabile să îşi depăşească propriul interes de partid. Vedeţi cum PSD se pregăteşte să acapareze întreaga putere, speculând incapacitatea politică a PNL. Şi vedeţi cum reprezentanţii extremei drepte sunt pregătiţi să arunce totul în aer”, a spus Dacian Cioloș.

Mesajul de luptă transmis de Dacian Cioloș

În condițiile date, spune el, nu este altă soluţie decât să alegem între a câştiga toate alegerile sau a deveni un partid-balama, ceea ce nu ne dorim şi nu ăsta e scopul pentru care am intrat în politică. Astăzi decidem dacă începem construcţia unui partid mare, puternic şi capabil să învingă toate celelalte forţe politice”, a spus Cioloş.

Potrivit acestuia, USR PLUS este dator să ofere majorităţii românilor încrederea că vor scăpa de “sărăcie şi haos”.

“Suntem datori să apărăm guvernarea de tentaţia hoţiei care a marcat ultimii 30 de ani. Suntem datori să oferim majorităţii românilor încrederea că vom scăpa din sărăcie şi haos, iar noi, USR PLUS, ne înţelegem această misiune. Dar pentru asta trebuie să fim în stare să câştigăm viitoarele alegeri. Ştiu cât de grele au fost ultimele patru rânduri de alegeri şi că speram ca, odată ele încheiate, să intrăm într-o normalitate”, a menţionat Cioloş.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea