Dacian Cioloş a fost anunţat, vineri seara, drept noul preşedinte USR PLUS.

El l-a învins pe Dan Barna, în turul doi al alegerilor interne din partid, la o diferenţă foarte mică: 19.603 de voturi faţă de 18.908 de voturi.

Abia ales preşedinte, Dacian Cioloş anunţă deja când e gata să renunţe la funcţie

În discursul susţinut imediat după anunţul oficial, Dacian Cioloş a spus că va renunţa la funcţia de lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European, aşa cum anunţase deja, săptămâna aceasta, că va face în cazul în care va fi ales preşedinte al USR PLUS.

Mai mult, Cioloş susţine că îşi va depune mandatul peste doar doi ani, în 2023, pentru a fi revalidat de către colegii săi înaintea campaniei din 2024, când Cioloş a anunţat deja că-şi doreşte ca USR PLUS să dea preşedintele României.

“O să propunem şi modificarea statutului în acest sens, dar chiar dacă statutul nu va fi modificat, în 2023 eu îmi voi depune mandatul, pentru că mi se pare important să avem o discuţie aşezată, să tragem nişte concluzii după ce vor trece doi ani, în 2023, înainte de alegerile din 2024.

Obiectivul nostru este să câştigăm aceste alegeri, să oferim românilor o alternativă viabilă”, a declarat, vineri, Dacian Cioloş.

Mai sunt probleme de rezolvat la Bruxelles, dar “voi fi prezent aici (…) la orice discuţii şi negocieri”

Noul lider USR PLUS va trebui să meargă zilele următoare la Bruxelles, pentru a clarifica mai multe probleme, însă promite că va fi prezent pentru toate discuţiile şi negocierile ce vor avea loc la Bucureşti, scrie Agerpres.

“Voi merge zilele următoare (la Bruxelles – n.red.), pentru că am lucruri de clarificat şi acolo. Am spus că dacă sunt ales preşedintele partidului voi renunţa la poziţia de preşedinte al grupului Renew şi asta voi face.

Săptămâna viitoare voi merge să îi informez şi pe colegi legat de aceste concluzii şi evident că voi fi prezent aici (în ţară – n.red.), împreună cu restul echipei, la orice discuţii şi negocieri. Vom avea o echipă, eu mi-aş dori în aceeaşi structură şi componenţă, cum am avut şi în 2019, când am negociat”, a mai spus Cioloş.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin