La ceva timp după aceasta idee, candidatul principalelor partide de dreapta pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan explică ideea Gabrielei Firea.

În opinia acestuia, iniţiativa primarului în funcţie, Gabriela Firea, de introducere a „taxei Oxigen” pentru autovehiculele poluante a fost „expresia spoielii, nu a rezolvării problemei de fond” în ceea ce priveşte poluarea din Bucureşti.

„Această taxă Oxigen a fost expresia spoielii, nu a rezolvării problemei de fond, cum a fost tot mandatul Firea”, a afirmat Nicuşor Dan, miercuri seară, la Realitatea Plus.

Totodată, acesta a mai precizat că pentru reducerea poluării este nevoie de controlarea şantierelor de construcţii şi a gropilor de gunoi, existenţa unui registru al spaţiilor verzi în Capitală, precum şi spălarea străzilor.

„Bucureştiul a avut bani în buget pentru centura verde, nu a făcut nimic cu ei”, a mai spus Dan.

Un laborator nefolosit

De asemenea, acesta a ma amintit că Primăria Capitalei are cumpărat încă din mandatul lui Sorin Oprescu un laborator mobil pentru detectarea poluării, dar care nu este folosit. 

„Plătim în fiecare an 100.000 de lei întreţinerea acestui dispozitiv”, a adăugat Dan.

Întrebat de ce nu este folosit aparatul care detectează poluarea, el consideră că acest lucru se întâmplă „din incompetenţă şi din corupţie, bineînţeles”.

În luna februarie a acestui an, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că renunţă la vinieta antiupoluare, aşa-numita ”taxă Oxigen”, în faţa unui val uriaş de respingere a unei măsuri luate în toată Europa, acuzând şi declaraţiile politicianiste.

”Cetăţenii resping ideea de restricţie”, a spus ea, după sondajul pe care l-a realizat online. Firea a precizat că face anunţul cu ”sufletul neîmpăcat”, dar ca nu renunţă la alte măsuri antipoluare.