Cătălin Cherecheş a scos mii de euro din țară în Germania, unde a fost prins şi reținut de către autorități. Dezvăluirile au fost făcute de mama edilului fugar, în procesul pe care l-a avut cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Cătălin Cherecheş a fugit din țară cu mii de euro cash

„Sumele retrase de fiul meu din acel cont erau ţinute acasă de către acesta sau de către sora mea din Germania”, a declarat mama edilului fugar, conform unui document din procesul cu ANI, prezentat de Antena 3.

Este vorba chiar de mătușa cu care a fost prins în maşină. Mama edilului fugar susţine că din acest cont au fost retrageri succesive făcute de către acesta. Totuși, nu a putut preciza cuantumul extragerilor.

Aceasta a spus și că fiul ei ţinea banii acasă, deoarece nu ştia unde este mai bine să îi păstreze, în bănci sau cash. În acest context, banii erau ţinuţi în seif în cele două locaţii. Sumele respective au ajuns în străinătate după ce Cherecheş a făcut mai multe drumuri în Germania.

„De fiecare dată când pleca în Germania, transporta o sumă de bani, la fel şi eu”, a mai spus femeia, conform referatului făcut de procurori.

Documentul arată și că primarul din Baia Mare călătorea aproape lunar în Germania.

Ce plan avea fostul primar din Baia Mare

În altă ordine de idei, acesta ar fi avut de gând să plece din Germania, unde avea la dispoziție și fondurile necesare deplasării către Italia. Ceea ce a trecut el cu vederea a fost faptul că Poliția Română și cea din Germania au colaborat. Cele două instituții au realizat un schimb de informații și documente. Tocmai de aceea, el a fost urmărit până în seara zilei de marți. Ulterior, el a fost prins pe teritoriu german.

Menționăm în special existența unui proces verbal referitor la ascultarea Vioricăi Cherecheș, mama edilului. În înregistrare, aceasta spune că sumele retrase de fiul ei erau ținute acasă sau la sora femeii, care locuia în Germania. Aceasta este nimeni alta decât mătușa care l-a ajutat, marți, să ajungă la Augsburg.

Surse citate de Antena 3 arată că fostul primar ar fi apelat la mai multe rude din Germania, dintre care unul era medic. Acesta este cel căruia i-a folosit identitatea pentru a trece granița.