Probleme pentru reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor în Republica Moldova: Caravana AUR ar fi trebuit să ajungă, luni, în Transnistria, teritoriul Republicii Moldova ocupat de trupele ruse, însă acest lucru nu a fost posibil.

Acces interzis în regiunea transnistreană a Republicii Moldova; bandă cu zimţi, aruncată în faţa roţilor autocarului

Accesul nu le-a fost însă permis, “în fața autocarului fiind întinsă de separatiștii din așa-zisa “vamă” de pe Nistru, de la Râbnița, o bandă cu zimți, menită să taie roțile”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii politice.

Reprezentanţii AUR susţin că vor sesiza CEC (Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova) în acest caz, invocând faptul că nu i s-a permis desfășurarea campaniei de informare în condițiile legislației electorale.

Caravana AUR merge din localitate în localitate în Republica Moldova pentru a prezenta programul și obiectivele partidului, candidații la alegerile parlamentare din 11 iulie, dar și avantajele Unirii dintre România şi Republica Moldova.

“După ce a trecut Prutul, AUR va trece negreșit și Nistrul”

Vlad Bilețchi, președintele AUR din Republica Moldova: “Solicităm CEC, dar și observatorilor internaționali, Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Moldova să ia atitudine și să asigure respectarea legii și drepturilor electorale pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fie că se cheamă regiunea transnistreană sau altfel. După ce a trecut Prutul, AUR va trece negreșit și Nistrul.”

AUR consideră că problema ocupației din estul republicii Moldova nu se poate soluționa decât în acord cu dreptul internațional, iar retragerea trupelor ruse, a muniţiilor, armelor şi echipamentului militar de pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu principiile relevante ale dreptului internaţional şi angajamentele sale internaţionale va contribui la menţinerea păcii şi a stabilităţii atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în regiune, se mai arată în comunicatul Alianţei pentru Unirea Românilor.

Sursa foto: AUR
Sursa foto: AUR
Sursa foto: AUR