România trece prin clipe extrem de grele datorită valului trei al pandemiei de coronavirus. Deşi ne aflăm în plină campanie de vaccinare, numărul cazurilor de noi infectări creşte de la zi la zi.

Se carantinează România?!

Secretarul general din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a dezvăluit că nu se pune în discuţie o carantină aplicată la nivel naţional, dar depinde în continuare de efortul fiecăruia pentru a nu ajunge la astfel de restricţii. În ceea ce priveşte carantinarea Capitalei, Moldovan a afirmat: ”Râmâne de discutat”.

”Nu, nu se vorbeşte despre o carantină naţională, nu suntem în acel moment. Nu este un lucru care să se ia în discuţie în momentul de faţă, însă, ceea ce rog şi insist, este că depinde de fiecare dintre noi.

Cu toţii ne dorim să avem o primăvară, vară cu mai puţine restricţii, tocmai de aceea este important să ne mobiliză acum. Cred că este un moment de mobilizare generală cum am mai avut”, a declarat, luni, Andreea Moldovan, întrebată despre o eventuală carantină naţională.

Situaţie delicată în Bucureşti

În ceea ce priveşte carantinarea Capitalei, Moldovan a afirmat: ”Rămâne de discutat”. ”Carantina este un cuvânt greu, care ne este greu de suportat şi nu-l dorim. Carantina, dacă ar fi să fie respectată, ar însemna că nimeni nu mai iese nicăieri, cum a fost în starea de urgenţă. Aşa ceva nu-şi doreşte nimeni”, a adăugat Andreea Moldovan.

Întrebată, de asemenea, dacă se ia în discuţie un lockdown pe durata weekend-ului, în Bucureşti, Moldovan a mai declarat: ”Lockdown este un cuvânt prea dur şi nu ni-l dorim. Este o restricţie care în momentul actual ar fi putin probabil să fie implementată şi nimeni nu şi-l doreşte. Este clar o situaţie care ne îngrijorează”.

Moldovan a explicat că o eventuală carantinare a Capitalei este o măsură care se va lua de mai multe autorităţi.

Prefectul Capitalei a anunţat că aşteaptă marţi analiza DSP cu privire la necesitatea carantinării municipiului Bucureşti, iar premierul Florin Cîţu a precizat că decizia se va lua după discuţi cu toţi cei implicaţi.