Bucureștiul intră în carantină? Ludovic Orban a spus clar

Liderul PNL Ludovic Orban vine cu noi informații pentru bucureșteni. Mai exact, acesta a declarat luni că din punctul său de vedere nu se impune carantinarea Bucureștiului. Precizările sale vin în contextul în care el a fost întrebat dacă Capitala țării va intra sau nu în carantină.

El a mai adăugat că pentru a fi luată o astfel de decizie este nevoie de o analiză obiectivă a anumitor factori care pot contribui la răspânidrea noului coronavirus. Potrivit liderului PNL, decizia nu trebuie să fie luată din punct de vedere politic.

„Din punctul meu de vedere, astazi, nu. Dar nu-mi dau cu parerea. Pana la urma cei care hotarasc…..Pentru ca e o anumita dinamica, sunt niste date pe care nu le am la dispozitie integral. Asta e o decizie care trebuie sa se faca pe baza unei analize obiective, pe baza analizarii nu numai statice a indicatorilor, ci si pe baza dinamicii, a anumitor factori, a riscurilor posibile care exista, capacitatea de tratare. Decizia din punctul meu de vedere nu trebuie sa fie cu caracter politic”, a declarat Ludovic Orban.

Nicușor Dan nu își dorește carantinarea Capitalei

De menționat este faptul că, Nicușor Dan a vorbit și el luni despre infectările cu noul coronavirus din Capitală, dar și despre o eventuală carantinare a Bucureștiului. Potrivit primarului Capitalei, se face tot posibilul pentru a se evita carantinarea Capitalei.

„Am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureștiului.”, a declarat Nicușor Dan, luni, la finalul ședinței de la Palatul Victoria.

El a mai adăugat că este nevoie de controale mai mari pentru ca pandemia să fie ținută sub control.

“Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative (…) emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie între primul ministru şi primarii din Bucureşti am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului.

Sunt două chestiuni. Una – o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea, pentru că am văzut cu toţii locuri unde nu se respectă legea şi pentru care sancţiunea este foarte greu să fie aplicată, iar acesta este atributul autorităţilor naţionale. În ceea ce priveşte autorităţile locale, controlul pe măsurile care există în acest moment, control pe fiecare din secţiuni şi în cazul Primăriei Capitalei e vorba de poliţia locală şi de transportul în comun”, a arătat edilul general, într-o declaraţie acordată presei.