Cine ar putea să-i ia locul lui Ludovic Orban la conducerea PNL? Partidul are nevoie de un lider care construiește

Recent, europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre cine ar putea fi noul lider al Partidului Național Liberal. El este de părere că PNL are nevoie de un lider care să împartă puterea și să nu fie la fel de autoritar precum Ludovic Orban. Acesta a precizat că Florin Cîțu, Emil Boc sau chiar Ilie Bolojan ar trebui să candideze pentru funcția de președinte al partidului.

În același timp, Rareș Bogdan a precizat că nu exclude varianta ca fostul premier să rămână la cârma partidului doar că acesta trebuie să înțeleagă că trebuie să își construiască o echipă în care și ceilalți au ceva de spus.

PNL Dolj îl susține pe Orban pentru un nou mandat în fruntea PNL

În timp ce Rareș Bogdan este de părere că Ludovic Orban trebuie să-și schimbe abordarea în ceea ce privește conducerea partidului, filiala PNL Dolj a trimis un comunicat de presă prin care precizează că va susține candidatura lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al partidului.

“Prin această rezoluţie, PNL Dolj îşi manifestă susţinerea faţă de Ludovic Orban ca preşedinte al partidului, la baza acestei decizii aflându-se performanţele înregistrate în lunga sa carieră de om politic, dar şi în actul de guvernare în calitate de premier. (…) Având în vedere faptul că doar un bun organizator, cu viziune strategică clară asupra direcţiilor de acţiune ce trebuie urmate, care are determinare şi o putere mare de muncă poate fi liderul celei mai puternice formaţiuni de dreapta din România. Considerăm că domnul Ludovic Orban merită să rămână preşedintele PNL deoarece, într-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere socio-economic, a reuşit să menţină în echilibru un partid, o guvernare şi o ţară”, se arată în comunicat.

Orban a transformat PNL în principala forță politică a României

În comunicatul trimis, PNL Dolj precizează că Ludovic Orban a reușit să transforme Partidul Național Liberal în principala forță politică a României, având în vedere că a câștigat alegerile europarlamentare, alegerile prezidențiale și cele locale. Mai mult decât atât, PNL a reușit să țină piept, prin multă abilitate politică, unei majorități parlamentare, formată în jurul PSD.

“Partidul Naţional Liberal are în faţă cel puţin patru ani de guvernare pe care trebuie să îi onoreze cu responsabilitate şi prin asumarea unor decizii curajoase, iar PNL are nevoie de un lider care construieşte şi planifică nu doar viitorul Partidului Naţional Liberal, ci al întregii Românii”, se mai menţionează în comunicat.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea