Carantină generală în România? Valul patru al pandemiei le determină pe autorități să pregătească noile măsuri pentru a limita transmiterea variantei Delta a Covid-19.

În acest moment România se confruntă cu o creștere semnificativă, de la o zi la alta, a numărului de cazuri, atrage atenția Raed Arafat.

Carantină generală în România? Raed Arafat spune că nu

Secretarul de stat a vorbit despre noile măsuri de protecție împotriva COVID-19 care se impun odată cu creșterea numărului de infectări de la o zi la alta.

El a precizat că nu se va mai impune o carantină generală, ci măsurile vor fi luate izolat, la nivel local.

”Restricții de genul să închidem oamenii, chiar dacă la noi au fost pe perioade scurte, nu vor fi. Măsuri locale dacă incidența crește foarte mult e posibil să se ia. Măsuri generale de restricție nu se prevăd la acest moment și nici nu se discută.

Se analizează de către direcțiile de sănătate publică mai multe criterii, nu doar incidența este singurul criteriu pentru a carantina.

”Unii nu vor să se vaccineze”

Dacă vine DSP-ul, cu INSP-ul și cu comitetul județean și se decide după procedură că o localitate trebuie carantinată pentru că e un focar, atunci acest lucru se face. Nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

Avem o creștere semnificativă de la o zi la alta. Urmărim rata de pozitivare la teste, apelurile pe 112 care din păcate cresc. Crește în fiecare zi numărul cazurilor care se internează la ATI, e o creștere mică e adevărat.

Urmărim să nu avem presiunea valului trecut pe secțiile ATI, datorită faptului că avem un număr semnificativ de oameni vaccinați.

Unii nu vor să se vaccineze, încă nu s-au convins. Chiar dacă avem vaccinuri cu autorizația definitivă, care au trecut absolut toate verificările. Chiar dacă nu vrem să ne vaccinăm, rămân măsurile celelalte. Masca este baza. Dacă respectăm regulile, limităm răspândirea. Dacă limităm răspândirea, nu ajungem la nicio restricție.

Dacă totuși oamenii vor să facă absolut totul și să riște, e posibil să fie niște costuri.”, a explicat șeful DSU, potrivit antena3.ro.

Sursă foto: Dreamstime.