Veşti proaste pentru toţi românii!

Restricţiile de circulaţie s-ar putea întoarce, în curând, în România

O spune chiar şeful DSU, Raed Arafat. Este vorba, mai exact, despre restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. Arafat a explicat că totul va depinde de creșterea numărului de cazuri și a incidenței.

“Acum nu sunt astfel de discuții, dar există în hotărârea de guvern mai multe măsuri la care putem să revenim în funcție de creșterea numărului de cazuri și a incidenței. Da, e posibil ca în unele zone în care incidența crește să se ia măsuri locale sau zonale.

Nu pot să vă spun că aceste măsuri vor fi luate imediat sau pe plan național”, a declarat Raed Arafat, în briefing-ul de presă de la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

“Potențialul de creștere e unul serios”

România se apropie din nou de 1.000 de infectări pe zi, bilanţul de marţi, 24 august, indicând 782 de cazuri, iar cel de astăzi, 25 august, 849 de cazuri.

Întrebat la câte cazuri se aşteaptă autorităţile în perioada următoare, Raed Arafat a declarat că nu are astfel de estimări, însă potenţialul de creştere este unul serios.

“Nu am estimări, nu am cum să știu exact. Potențialul de creștere e unul serios. După ce am văzut cifrele și modul de creștere e clar că e posibil să asistăm la creșteri mai departe. Noi monitorizăm mai departe ce se întâmplă și care e impactul”, a precizat secretarul de stat.

Cât de mult va dura valul 4 în România?

Raed Arafat a mai fost întrebat de jurnalişti dacă valul 4 al pandemiei va fi unul prelungit în România. Şeful DSU a replicat:

“E greu de zis, mai ales că avem diferență între valul 3 și valul 4. Avem câteva milioane de persoane vaccinate. Sperăm că impactul pe secțiile ATI să nu fie identic cu valul 3. Acum e o categorie care nici nu poate fi vaccinată, vorbim de copii, ei pot fi afectați mai mult.

Să spunem că poate fi un val prelungit e prematur să zicem. De noi depinde cum limităm impactul. vaccinarea rămâne soluția. Unul dintre vaccinuri a primit aprobarea definitivă. Cei care spuneau că nu vor să se vaccineze pentru că niciun vaccin nu are aprobare definitivă, iată că acum avem un vaccin cu aprobare definitivă.”

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea