Prognoza meteo pentru Muntenia

În următoarele două săptămâni, valorile termice vor rămâne relativ constante, cu maximele variind între 32 și 35 de grade și minimele între 17 și 19 grade. Vor exista perioade cu instabilitate atmosferică, pe arii restrânse în prima săptămână și posibil local în unele zile din a doua săptămână.

Vremea se încălzește în Moldova

În ultima săptămână a lunii iunie, vremea se va încălzi treptat, cu maxime termice crescând de la 28 de grade în prima zi la 33 de grade în ultima zi, iar minimele termice vor urca de la 15 la 17 grade. În prima săptămână din iulie, maximele vor varia între 29 și 33 de grade, iar minimele între 16 și 19 grade. Probabilitatea de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată pe 24 iunie și după 1 iulie.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În următoarele două săptămâni, valorile termice vor rămâne relativ constante, cu media maximelor situându-se între 29 și 31 de grade și media minimelor între 15 și 17 grade. Vor exista perioade de instabilitate atmosferică aproape zilnic.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În ultima săptămână din luna iunie și prima din iulie, media maximelor termice va fi, în general, între 29 și 31 de grade, iar media minimelor între 13 și 16 grade. Vor exista perioade cu instabilitate atmosferică aproape zilnic, mai intense și mai frecvente în prima săptămână.

Temperaturile vor scădea în Oltenia

Până pe 27 iunie, temperaturile vor scădea, cu maximele medii coborând de la 35 la 30 de grade și minimele de la 19 la 17 grade. Ulterior, temperaturile vor crește din nou, cu aproximativ 4-5 grade la maxime și 1-3 grade la minime. Perioade de instabilitate atmosferică vor fi prezente, cu o probabilitate mai mare până pe 28 iunie și după 1 iulie.

Se răcește vremea și în Banat

Maximele temperaturilor vor scădea la mijlocul primei săptămâni, de la 33 de grade Celsius la 29-30 de grade. Ulterior, acestea vor crește, astfel încât la finalul lunii iunie se vor înregistra, în medie, maxime de 33-34 de grade.

O nouă scădere a temperaturilor va fi resimțită în primele zile ale lunii iulie, de aproximativ 4 grade, după care media maximelor va varia între 31 și 33 de grade. Minimele termice vor oscila între 16 și 20 de grade, cu valori mai scăzute în cea de-a doua săptămână. Vor exista perioade cu instabilitate atmosferică aproape zilnic, mai intense și frecvente în prima săptămână

Prognoza meteo pentru Crișana

În primele două zile ale intervalului, meteorologii prognozează o ușoară creștere a temperaturilor, cu maximele termice atingând aproximativ 32 de grade. Ulterior, temperaturile vor scădea până la 28 de grade pe 27 iunie. La sfârșitul lunii iunie, se va resimți o nouă încălzire, cu media maximelor ajungând în jur de 33 de grade, potrivit ANM.

În primele două zile din iulie, media maximelor va scădea cu 4-5 grade. În zilele următoare, se va menține între 29 și 32 de grade. Media minimelor termice va varia între 15 și 19 grade, cu valori mai scăzute în a doua săptămână. Vor exista perioade cu instabilitate atmosferică aproape zilnic, mai intense și mai frecvente în prima săptămână.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

După o ușoară scădere a temperaturii în primele zile de prognoză, vremea va continua să se încălzească treptat, atingând o medie a maximelor termice de 30-33 de grade și a minimelor de 19-21 de grade. În a doua săptămână, vor exista condiții trecătoare pentru fenomene de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo pentru zonele de munte

Media temperaturilor maxime va fi între 19 și 23 de grade, iar media minimelor între 11 și 14 grade. Aproape în fiecare zi vor exista perioade cu instabilitate atmosferică.