Potrivit comunicatului, documentele de plată/informare a plății pensiei au fost expediate către Compania Națională „Poșta Română” SA și au fost finalizate toate celelalte operațiuni care implică plata pensiilor și a celorlalte drepturi de asigurări sociale în luna septembrie 2020.

Calendarul de plată pentru luna septembrie

Pensionarii vor primi pensiile la domiciliu în intervalul 1 – 15 septembrie, prin intermediul Poștei Române. Cei care nu au fost găsiți acasă pot să-și ridice pensia de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pensionarii care au de primit pensii restante vor primi banii la domiciliu în intervalul 11 – 15 septembrie, prin intermediul Poștei Române. Pensionarii care nu sunt acasă în acest interval își pot ridica pensia de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pensionarii care au ales să primească pensia pe card o vor primi pe data de 14 septembrie.

Documentul de informare (talonul mov) va fi transmis între 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor.

Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective, se arată în documentul publicat pe site-ul oficial al Casei Naționale de Pensii Publice.

Majorări de la 1 septembrie

În finalul comunicatului, sunt reamintite creșterile care vor avea loc de la data de 1 septembrie. Așadar, de la data menționată anterior, valoarea punctului de pensie va crește la 1.442 de lei, indemnizația socială pentru pensionari va crește la 800 de lei iar indemnizația pentru însoțitor, în cazul pensionarilor de invaliditate de gradul I va crește la 1.145 de lei.

Anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a venit cu o veste excelentă pentru pensionarii din România. Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, ministrul liberal a anunţat că expediţia pachetelor cu taloanele de pensii pentru luna septembrie a fost finalizată.

“Gata suntem!

S-a finalizat expediția pachetelor cu taloane pensii pentru septembrie și cu documentațiile de plată aferente.

Pentru toată țara (provincie + sectoare București)”, scrie Violeta Alexandru în mesajul său.