Premierul Florin Cîțu anunță că aprobarea PNRR-ului va avea loc de abia în toamna acestui an. El a adăugat că sunt șase țări care pregătesc planurile pentru toamna acestui an.

În ceea ce privește suma de 29,2 miliarde de euro, premierul a menționat că există mai multe detalii tehnice pentru a beneficia de acești bani. El a mai subliniat faptul că nicio țară europeană nu va primii banii din iulie, iar planul a fost așa încă de la început.

Florin Cîțu a mai menționat că PNRR nu este  făcut ”pentru firmele de partid și nici nu are criterii politice”.

”Sunt vreo 6 țări care au PNRR pentru la toamnă. Aprobarea o să fie abia la toamnă, în septembrie. Vom primi 29,2 miliarde de euro. Sunt detalii tehnice pentru a lua acești bani. Eu nu vreau să ajungem să avem fonduri neeligibile, să le dăm înapoi.

Țările europene vor primi banii în toamnă

Nicio țară nu primește bani în iulie. Așa a fost planul de la început, să primim banii în septembrie. După cea mai mare criză din ultimii 100 de ani, vom avea o rectificare pozitivă, prima în ultimii 30 de ani.

PNRR nu este făcut pentru firmele de partid, nu e cu criterii politice. România a ieșit cu fruntea sus din această criză.”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.

De menționat este faptul că, după o întâlnire cu comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, liderul PSD Marcel Ciolacu susținea și el la rândul lui că PNRR-ul României nu va fi aprobat de Comisia Europeană prea curând.

Mai exact, social democratul susținea că planul României nu are nimic ”wow” sau ”fantastic” și este ”un alt eșec al actualei guvernări”.

”PNRR este foarte departe de a fi aprobat de Comisia Europeană în perioada următoare. Lucru confirmat încă o dată astăzi, în discuţia avută cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie. Nu e nimic “wow”! Nu e nimic “fantastic”! Este doar un alt eşec al actualei guvernări”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.