Curtea Constituțională a României a decis, marți, cu unanimitate de voturi, că revocarea din funcție a Renatei Weber, Avocatul Poporului, este neconstituțională. CCR a admis, astfel, sesizarea formulată de Grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat din Senat și din Camera Deputaților

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a salutat această decizie a CCR și a trimis critici dure către USR și PNL, în mediul online, catalogându-i pe aceștia drept „loseri” (învinși) și notând că a fost vorba despre „un abuz îngrozitor.

Mesajul lui Marcel Ciolacu către PNL și USR

„UNANIMITATE, loserilor!!!
CCR a confirmat azi, în #unanimitate, că PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor și au atacat însăși esența statului de drept!
La sesizarea #PSD, Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea lui Cîțu, Orban, Barna și a restului găștii anti-corupților de carton.

Salut decizia Curții care consolidează astfel poziția acestei instituții în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești față de abuzurile puterii.
Am văzut însă că Orban și Barna deja continuă delirul și vor o nouă procedură de revocare a doamnei Renate Weber. Chiar nu

mai au niciun pic de #rațiune! Nu-și dau seama că orgoliul lor prostesc va pune România în cea mai proastă poziție în fața întregii Europe! Îi somez să renunțe la aceste manevre sinucigașe, care fac un rău enorm țării!

P.S. Mă bucur că Avocatul Poporului este în măsură să-și reia exercitarea deplină a atribuțiilor sale. La câte abuzuri pregătește această guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru în continuare… sper că va începe cu OUG privind tăierea alocațiilor și cu OUG privind privatizarea sănătății.”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Reacția Renatei Weber

Renate Weber a declarat, marţi, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale din funcţia de Avocat al Poporului, că judecătorii au întărit, practic, ceea ce ea a spus, că nu a existat motiv de revocare şi tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost „un mare abuz”.

„Mă bucură că această decizie a fost luată cu unanimitate pentru că asta întăreşte ceea ce am spus şi eu în permanenţă, că nu a existat niciun motiv pentru revocare şi că tot ce s-a întâmplat în parlament a fost un mare abuz. Evident trebuie să văd şi eu minuta”, a spus Renate Weber, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale din funcţia de Avocat al Poporului.

„Eu continui să spun că nu a fost vorba doar de revocarea mea, a fost vorba de un atac fără precedent la instituţia Avocatul Poporului şi cred că acest lucru este inadmisibil şi nu trebuie să se mai repete niciodată”, a mai spus Weber.

Sursa foto: Capital