Marcel Ciolacu, cerere fără precedent pentru Orban: Să își îndemne colegii să voteze moțiunea

În cadrul emisiunii lui Ionuț Cristache, Marcel Ciolacu i-a cerut fostului premier Ludovic Orban, pe care îl numește ”ultimul brontozaur al politicii”, să-și convingă colegii să voteze împotriva lui Florin Cîțu.

El a precizat că toți parlamentarii din PSD vor vota moțiunea și că are și voturile celor din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Acesta a mai spus că dacă ar fi să fie în locul lui Ludovic Orban, el și-ar îndemna colegii să voteze demiterea actualului premier.

”PSD va veni cu toți parlamentarii. Avem un singur parlamentar care e sub tratament cu o boală incurabilă, dar va fi prezent. Avem voturile celor de la AUR, cu care am discutat. Au anunțat parlamentarii neafiliați cum votează. Trebuie să avem și 20 de voturi de la actuala coaliție. Eu, dacă aș fi în locul lui domnul Orban, aș face un act de patriotism și i-aș îndemna pe colegi să voteze moțiunea. E ultimul brontozaur al politicii românești, este de 30 de ani la acest nivel. Sunt un dezastru amândoi pentru România (n.r. Cîțu și Orban).”, spune acesta.

Ce se întâmplă dacă trece moțiunea

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a mai spus că dacă moțiunea de cenzură trece și premierul Florin Cîțu va fi demis, atunci se vor schimba prioritățile.

”Se joacă în 18-20 de voturi. Se vor schimba prioritățile, dacă trece moțiunea. De departe, avem specialiștii și pregătirea de a împinge lucrurile înainte.”, a spus Marcel Ciolacu la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu